Alexandru Arşinel: „Dacă nu aveam vaccinul, puteam să fac bâca”

Marele actor are din nou probleme de sănătate după ce a trecut de un transplant de rinichi, iar recent a fost infectat cu noul coronavirus.

16 sept. 2021, 09:38
Alexandru Arşinel: „Dacă nu aveam vaccinul, puteam să fac bâca”

Alexandru Arșinel a dus o luptă grea cu COVID-19, chiar dacă marele actor și-a făcut vaccinul. Invitat în emisiunea La Măruță, acesta a vorbit despre starea sa de sănătate, dar și despre pierderea lui Ion Caramitru, dar și a lui Ivan Patzaichin.

„Dacă nu aveam vaccinul, puteam să fac bâca. Trebuie să ajung la medic cu plămânii”, a spus actorul. Într-un ton mai vesel, Alexandru Arșinel l-a cunoscut pe Magitot, vorbind despre actorie.

Alexandru Arșinel (82 de ani) este marcat și acum de moartea prietenului său, Ion Caramitru! Arșinel a apărut recent la TV, după ce în ultima vreme s-a luptat cu problemele de sănătate, inclusiv cu Covid, și a povestit că s-a văzut cu Pino la spital, înainte ca marele actor să se prăpădească.

Alexandru Arșinel a transmis un mesaj plin de emoţie în ziua înmormântării lui Ion Caramitru: A fost un luptător toată viață lui, un reprezentant demn al tagmei artiștilor

La două luni după ce s-au vaccinat cu Pfizer, Alexandru Arșinel (82 ani) și soția acestuia, Marilena, s-au infectat cu noul coronavirus. Au ajuns amândoi la spital și, după mai multe zile petrecute sub supraveghere medicală, au învins virusul. Actorul, în vârstă de 82 de ani, a suferit însă o serie de complicații după Covid și a mai fost internat de către medici pentru îngrijiri suplimentare. Prezent în emisiunea lui Cătălin Măruță, de la Pro TV, actorul o povestit că a văzut moartea cu ochii cât a fost în spital. Acolo l-a întâlnit și pe Ion Caramitru, înainte ca acesta să moară.

Alexandru Arşinel, mesaj emoţionant după moartea lui Ion Caramitru: „Îmi aștept rândul și eu. Nu sunt prea grozav cu sănătatea”

Arșinel și-a deschis sufletul în emisiunea lui Măruță: “Mă bucur că te-am mai prins. Nu știi de unde te pălește. Am avut momente în care m-am gândit la asta, mai ales când am făcut vaccinul și, după, m-am internat și am văzut că nu mai ieșeam de acolo. Dacă nu aveam vaccinul puteam să… M-am întâlnit în spital cu prietenul nostru, pe care l-am îngropat , și nu puteam să cred că o să dispară așa repede. Eu cu el eram așa, în schimburi de discuții. Ne-am ajutat mult cu funcțiile și am intervenit în interesul teatrului, unul pentru altul. Când am văzut că a murit Ivan Patzaichin nu am crezut. Ne-am întâlnit și am vorbit de ciorba lui vestită. Nici nu am terminat bine ideea că am văzut că a murit și Caramitru. Am înțepenit. Nici nu terminasem bine cu Draga, cu Tamara, cu Dichiseanu…și hai să ne oprim”, a povestit Arșinel în emisiunea „La Măruță”.

Directorul Teatrului de Revistă “Constantin Tănase” a avut în trecut și alte probleme de sănătate. În 2013, a fost supus unui transplant de rinichi, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. În 2016, acesta a ajuns din nou pe mâna medicilor, cu dureri insuportabile de spate, fiind diagnosticat cu hernie de disc.

Actorul a fost operat a cincea oară la coloană. “Toată viața mea am avut întâlniri rele și transplantul de rinichi, și la coloană, dar n-am cedat niciodată. Le-am trecut cu ușurință! Dacă nu aveam vaccinul, puteam să fac bâca”,  a spus Arșinel în cadrul emisiunii, precizând totodată că trebuie să meargă regulat la medic pentru mai multe investigații pulmonare.