VIDEO Momente emoţionante în ziua înmormântării lui Alexandru Arşinel. Ultimele aplauze pentru un simbol al generaţiei de aur

A venit ziua despărțirii de Alexandru Arșinel. Marele actor este înmormântat duminică la Cimitirul Bellu. Trupul neînsuflețit al maestrului a fost depus vineri în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

02 oct. 2022, 10:07
VIDEO Momente emoţionante în ziua înmormântării lui Alexandru Arşinel. Ultimele aplauze pentru un simbol al generaţiei de aur

Alexandru Arşinel este condus duminică, 2 octombrie 2022, pe ultimul drum. UPDATE: Trupul neînsufleţit al actorului a ajuns în jurul orei 12:00 la capela de la Cimitirul Bellu din Capitală. Zeci de actori se află în jurul sicriului marelui artist.

Soţia lui Arşinel a fost adusă în scaunul cu rotile lângă sicriul celui pe care l-a iubit o viaţă întreagă.

Marele actor a murit la vârsta de 83 de ani şi a fost înmormântat la Cimitirul Bellu din Capitală. Acesta a fost scos în aplauze din foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Alexandru Arşinel şi-a pregătit locul de la Bellu în urmă cu mai mulţi ani

Citeşte şi Controversa uriaşă legată de testamentul lui Alexandru Arşinel. Cum se împarte, de fapt, averea

Alexandru Arșinel a murit pe 29 septembrie 2022, la Spitalul Universitar din Capitală, acolo unde se afla internat de două săptămâni. În ultimele zile de viaţă, artistul a ajuns la Terapie Intensivă şi a fost intubat.

Trupul neînsufleţit al maestrului a fost depus vineri în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Marele actor va fi înmormântat duminică, la ora 12, în Cimitirul Bellu din Capitală, acolo unde avea asigurat de mai mulți ani de zile un loc de veci. Conform dorinţei sale, artistul va avea în sicriu pălăria, costumul și butonii favoriți.

„Sunt un om gospodar şi mi-am făcut mormânt la Bellu. Să nu aibă grijă copiii când n-o să mai fiu. Eu sunt un om gospodar și pregătesc toate în așa fel încât să nu las multe probleme după mine.

Eram la Noaptea Muzeelor și Bellu e considerat muzeu. Și am primit de la Primărie un telefon să merg cu câțiva colegi, după spectacol, să aprindem câteva lumânări la mormintele marilor actori, că ne așteptau cei de la Bellu”, povestea Alexandru Arșinel, în 2015, pentru evelinepauna.ro.

Reamintim că în urmă cu mai bine de o lună, Alexandru Arşinel fusese internat la Institutul Clinic Funeni, în secţia de ATI, din cauza mai multor probleme de sănătate. Ulterior, actorul a fost internat într-un cămin de vârstnici, în apropiere de București, unde sunt tratate persoanele care se confruntă cu probleme locomotorii, apoi a fost luat acasă de familie.

Înrăutăţirea stării de sănătate l-a determinat pe fiul lui să-l interneze din nou, de acestă dată la Spitalul Universitar din Bucureşti, unde a şi murit.

Anul trecut, Alexandru Arşinel fusese operat pe inimă, iar în urmă cu 9 ani fusese supus unui transplant renal. Marele actor sufere, de asemenea, de diabet zaharat şi ar fi avut probleme legate de tensiunea arterială, recent suferind şi o intervenție chirurgicală pe inimă.

Citeşte şi Ce scrie în certificatul de deces al lui Alexandru Arşinel. Adevărata cauză a morţii