Alexandru Arşinel, în pericol să respingă rinichiul transplantat

Asociaţia Transplantaţilor din România avertizează că Alexandru Arşinel ar putea pierde rinichiul transplantat din cauza stresului provocat de scandalul iscat în jurul faptului că actorul a aşteptat doar trei zile pe lista de transplanturi.

18 sept. 2013, 07:38
Alexandru Arşinel, în pericol să respingă rinichiul transplantat

În timp ce preşedintele unui ONG care se ocupă de tinerii cu insuficienţă renala cronică vrea să facă o plângere penală împotriva Institutului De Urologie şi Transplant Renal Cluj, după ce actorul Alexandru Arşinel a beneficiat de un transplant după ce a stat doar trei zile pe lista de aşteptare, reprezentanţii Asociaţiei Transplantaţilor din România atrag atenţia că acest demers i-ar putea dăuna actorului. Mai precis, Alexandru Arşinel ar putea respinge organul din cauza stresului.

Pe de altă parte, deputatul Mădălin Voicu a declarat că Arşinel este o personalitate şi era normal să aibă prioritate în faţa altor pacienţi.

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Claudia Safta” din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat, luni, că va depune, în numele asociaţiei pe care o conduce, în 27 septembrie, când se împlineşte un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plângere penală şi va chema în judecată ICUTR Cluj „pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant”.

„Sunt sute de bolnavi care aşteaptă ani să primească un rinichi, care şi-au pus întrebări şi care au suspiciunea că acel rinichi s-a pus suspect de repede la un domn de 70 de ani şi fac abstracţie de faptul că a fost vorba de Arşinel. În numele lor încercăm să aflăm adevărul. Şeful ICUTR, Mihai Lucan, nu a precizat până acum dacă Arşinel a primit un rinichi pentru că a fost cel mai compatibil cu donatorul sau pentru că a fost un actor iubit de români”, a spus Ungureanu, citat de Mediafax.