Alexandru Arşinel, în pericol să respingă rinichiul transplantat

Publicat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 10:38 // Actualizat: Miercuri, 18 Septembrie 2013 12:06 // Sursa: RTV.net

Asociaţia Transplantaţilor din România avertizează că Alexandru Arşinel ar putea pierde rinichiul transplantat din cauza stresului provocat de scandalul iscat în jurul faptului că actorul a aşteptat doar trei zile pe lista de transplanturi.

În timp ce preşedintele unui ONG care se ocupă de tinerii cu insuficienţă renala cronică vrea să facă o plângere penală împotriva Institutului De Urologie şi Transplant Renal Cluj, după ce actorul Alexandru Arşinel a beneficiat de un transplant după ce a stat doar trei zile pe lista de aşteptare, reprezentanţii Asociaţiei Transplantaţilor din România atrag atenţia că acest demers i-ar putea dăuna actorului. Mai precis, Alexandru Arşinel ar putea respinge organul din cauza stresului.

Pe de altă parte, deputatul Mădălin Voicu a declarat că Arşinel este o personalitate şi era normal să aibă prioritate în faţa altor pacienţi.

Preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, a declarat, luni, că va depune, în numele asociaţiei pe care o conduce, în 27 septembrie, când se împlineşte un an de la decesul unei tinere care nu a beneficiat de transplant renal, o plângere penală şi va chema în judecată ICUTR Cluj "pentru ca justiţia să lămurească dacă în cazul Arşinel s-au respectat regulile şi criteriile privind efectuarea unui transplant".

"Sunt sute de bolnavi care aşteaptă ani să primească un rinichi, care şi-au pus întrebări şi care au suspiciunea că acel rinichi s-a pus suspect de repede la un domn de 70 de ani şi fac abstracţie de faptul că a fost vorba de Arşinel. În numele lor încercăm să aflăm adevărul. Şeful ICUTR, Mihai Lucan, nu a precizat până acum dacă Arşinel a primit un rinichi pentru că a fost cel mai compatibil cu donatorul sau pentru că a fost un actor iubit de români", a spus Ungureanu, citat de Mediafax.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
27 sep 11:39
Votează email 0 email
...rinichi pe care “nu-l merita. “Să-i fie ruşine, atacă un om aflat la pământ”, a fost răspunsul pe care Alexandru Arşinel i l-a dat mai tânărului său coleg de breaslă, de pe patul de spital. Plângere penală după...
18 sep 11:02
... Asociaţia Transplantaţilor din România avertizează că Alexandru...
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H