Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după infectarea cu Covid-19. „Merg în fiecare săptămână la spital”

Alexandru Arșinel a dezvăluit cum i-au fost afectate problemele de sănătate mai vechi, dar și ce tratament urmează de acum înainte, după ce a fost infectat cu Covid-19.

02 iun. 2021, 11:44
Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după infectarea cu Covid-19. „Merg în fiecare săptămână la spital”

Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după infectarea cu Covid-19. La aproape trei săptămâni după ce a fost externat din spital, artistul în vârstă de 82 de ani a vorbit despre efectele lăsate de COVID-19. Marele actor este nevoit să meargă în continuare la spital pentru oxigen.

Alexandru Arșinel, probleme grave de sănătate după infectarea cu Covid-19

„Boala asta este atât de provocatoare, de jigodească, dacă-mi permite-ţi cuvântul, încât să nu creadă nimeni că scapă cu una, cu două din ghearele sale. Pur şi simplu, odată ce te-a luat în braţe, îţi dă cu foarte mare greutate drumul. Eu trebuie să merg în fiecare săptămână la spital, pentru oxigen. O dată sau de două ori, în funcţie de indicaţiile medicului”, a declarat Alexandru Arșinel.

Alexandru Arșinel a fost operat în 2013, când i s-a făcut un transplant de rinichi. Actorul spune că urmează două tratamente în prezent, unul pentru funcționarea rinichiului, dar unul pentru îndepărtarea efectelor Covid-19. Alexandru Arșinel susține că nu mereu aceste tratamente îi fac bine. „Cele două tratamente, unul mai vechi, cel pentru buna funcţionare a rinichiului, şi cel mai nou, cel pentru îndepărtarea efectelor COVID-ului, nu se tolerează întotdeauna. Dar asta este, la 82 de ani nu poţi să mai schimbi mare lucru. Mergi doar înainte!”, a mai declarat marele actor.

Alexandru Arșinel închiriază vila de la mare. Cât costă o noapte de cazare

Artistul a povestit că a fost la un pas să renunțe la scenă după problemele de sănătate pe care le-a avut din cauza COVID-19, fiind de două ori internat în spital din cauza virusului. „Susţin că fac parte din categoria actorilor care au avut ca misiune să descreţească frunţile românilor. Cred că, în parte, am reuşit să fac asta. Dar boala prin care am trecut m-a făcut să-mi pierd zâmbetul. Nu mai am entuziasm aproape deloc. E genul de boală care te loveşte la psihic, parşivă. Te face să vezi totul în culori închise! M-am gândit, chiar luna trecută, să mai fentez apariţiile mele pe scenă. Noroc cu prietenul Vasile Muraru. El a avut ştiinţa să mă facă să descopăr în mine însumi dorinţa de a reveni la repetiţii şi de a urca iar pe scenă. În cele din urmă, publicul mi-a oferit o nouă confirmare că mi-am ales cea mai frumoasă meserie din lume. COVID-ul, aş spune, că a fost într-un fel alături de mine doar până am intrat pe scenă. După aceea, parcă a zburat!”, a mai declarat Alexandru Arșinel.