Alexandru Ciucu, stupefiat de decizia Regelui Mihai: „Gestul mi se pare fără noimă”

Regele Mihai i-a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de "Principe al României" şi calificativul de "Alteţă Regală". Designerul Casei Regale, Alexandru Ciucu, a scris pe pagina sa de Facebook că este uimit de decizia Regelui şi că regretă gestul făcut de Familia Regală.
Iulian Tudor
11 aug. 2015, 11:51
Alexandru Ciucu, stupefiat de decizia Regelui Mihai:

Designerul Alexandru Ciucu a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, că nu înţelege gestul făcut de Regelui Mihai I de a-i retrage titlul de „Principe al României” nepotului său, Nicolae.

Prietenul meu, Principele

Am aflat cu stupoare si regret, despre decizia MS Regelui Mihai al Romaniei, de a retrage titlul de Principe al Romaniei si apelativul de Alteta Regala, nepotului sau Nicolae. Nu inteleg acest gest, asa cum cred ca nu-l intelege nimeni, in afara Familiei Regale. Nu-l inteleg cu atat mai mult, cu cat lucrurile pareau ca merg intr-o directie foarte buna pentru viitorul Casei Regale.

Il cunosc destul de bine pe Principele Nicolae, si inca de la prima intalnire am avut sentimentul ca titulatura de Principe nu este doar un nume cu care s-a trezit peste noapte. I se potriveste pur si simplu. Este educat si construit in sufletul sau, sa faca cinste acestui rang. Am avut privilegiul ca la una din prezentarile mele de la Monaco, sa-l am ca invitat de onoare. Am avut astfel ocazia sa petrecem cateva zile impreuna. Rar am intalnit un om atat de tanar si de important in acelasi timp, sa fie atat de modest, deschis si sufletist. A fost inceputul unei frumoase prietenii, capabila sa treaca peste apelative si formalitati de adresare. Am convenit totusi ca daca suntem in public sa ne adresam cu apelativele consacrate, „Alteta Regala”, respectiv, „Domnule”. Si asa am facut. Pana astazi, cand oficial nu ma mai pot adresa Principelui Nicolae cu apelativul „Alteta Regala”.

Pe de alta parte nu sunt eu in masura sa analizez deciziile Majestatii Sale. Am incredere in puterea Sa de discernamant si sunt convins ca vom intelege mai tarziu acest gest, care astazi ni se pare fara noima. S-a mai intamplat deja de a lungul istoriei…

Revenind insa la ideile de mai sus, in virtutea prieteniei care ma leaga de Principele Nicolae, si a intelegerii pe care am facut-o mai de mult, ma vad nevoit sa inversez modalitatea de adresare. Ii voi spune public Domnule Nicolae, si in privat, Alteta Regala. Pentru ca in sufletul meu, are toate calitatile pentru a ramane Principe si prieten al meu. Iar la mine, prietenia este pe viata„, a scris, pe Facebook, Alexandru Ciucu.

CITEŞTE ŞI: Nicolae de România, primul mesaj după ce a fost „dezmoştenit” de Regele Mihai

Regele Mihai a retras nepotului său Nicolae titlul de „Principe al României”. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai l transmis luni, „în ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de ‘Principe al României’ și calificativul de ‘Alteță Regală’„. De asemenea, regele l-a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

Nicolae s-a născut la 1 aprilie 1985, la Geneva, ca fiu al principesei Elena și al lui Robin Leslie Medforth-Mills, oficial al Organizației Națiunilor Unite.

În 2010, la împlinirea vârstei de 25 de ani, Regele Mihai I i-a conferit titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Palatul Elisabeta. Din anul 2007, potrivit Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, Nicolae era al treilea în Linia de Succesiune la Coroana României.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'