Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni în Cimitirul Bellu. Marele actor va fi condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Trupul neinsufletit a lui Alexandru Lulescu a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase. Cei care l-au cunoscut sau admirat, dar si colegi de scena, vin sa ii aducă un ultim omagiu. Sicriul va fi mutat apoi la Cimitirul Bellu, acolo unde își va dormi somnul de veci. Marele actor va fi condus pe ultimul drum luni, cu onoruri militare.

19 iun. 2022, 10:11
Alexandru Lulescu va fi înmormântat luni în Cimitirul Bellu. Marele actor va fi condus pe ultimul drum cu onoruri militare

Cei care doresc să îi aducă un ultim omagiu actorului Alexandru Lulescu o pot face duminică, începând cu ora 10,00, în foaierul Sălii Savoy a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”.

Înmormântarea actorului va avea loc luni, la ora 14,00, la Cimitirul Bellu. Va fi înmomântat cu onoruri militare, anunţă România TV.

Actorul Alexandru Lulescu s-a stins din viață vineri, în urma unui accident vascular cerebral, la doar câteva zile de când și-a serbat ziua de naștere.

Alexandru Lulescu era internat într-un centru de îngrijire și cu o zi înainte să moară a presimțit acest lucru și a cerut să fie împărtășit.

Alexandru Lulescu a jucat pe scena Teatrului de Revistă „Constantin Tănase” din București. A format un cuplu de comedie cu actorul Nicu Constantin.

Președintele României Ion Iliescu i-a conferit artistului Alexandru Lulescu, pe data de 7 februarie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Categoria D – „Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

În urmă cu câteva zile, reprezentanții Teatrului de Revistă îl felicitau pe Alexandru Lulescu cu ocazia zilei de naștere și îl numeau „cel mai longeviv actor” al teatrului. „La mulți ani, Alexandru Lulescu. Astăzi, venerabilul domn Alexandru Lulescu, cel mai longeviv actor al Teatrului de Revistă, împlinește… 90 de ani! Îi dorim din toată inima multă sănătate, bucurii și încă mulți ani liniștiți și fericiți alături de cei dragi! Alexandru Lulescu, actor care a strălucit o viață pe scena de la Revistă, a fost omagiat la Teatrul „C.Tănase”, în cadrul primei ediții a GALELOR SAVOY, care a avut loc în luna octombrie 2021″, au scris reprezentanții instituției pe Facebook.

Citeşte şi: A murit mezzosoprana Iulia Buciuceanu. Era sora mai mică a actriţei Tamara Buciuceanu

Alexandru Lulescu, actor de Cartea Recordurilor

Alexandru Lulescu a petrecut 70 de ani pe scenă. Prima sa apariție pe scena Teatrului de Revistă ”Constantin Tănase” (Ansamblul de Estradă) a fost în anul 1952. Rolul era amuzant: solist de balet într-un dans tătar din premiera intitulată “Primul spectacol”.

Câțiva ani mai târziu, în 1961, se angajează la Teatrul devenit între timp Satiric-Muzical “Constantin Tănase”. Joacă în zeci de spectacole, cu sute de reprezentații în țară și în lume.

Actorul făcea stand-up comedy, în anii ’60-’70-’80, înainte ca genul să se fi născut. În ultimii ani, comicul a rămas printre ultimii actori ai generației sale. Rând pe rând, mulți au plecat dintre noi. Jean Constantin, Mircea Crișan, Nae Lăzărescu, Radu Zaharescu, Stela Popescu și alții. Printre ei și marele său partener Nicu Constantin.