Alexandru Maxim e optimist: Cred că luăm şase puncte din meciurile cu Ungaria şi Olanda

Mijlocaşul Alexandru Maxim a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prima reprezentativă poate câştiga partida de la Budapesta din preliminariile CM 2014 deoarece echipa naţională a României este mai valoroasă ca selecţionata Ungariei.

19 mart. 2013, 13:49
Alexandru Maxim e optimist: Cred că luăm şase puncte din meciurile cu Ungaria şi Olanda

„Ca grup, ungurii formează o echipă puternică. Va trebui să fim atenţi la fiecare jucător în parte. Eu sunt de părere că trebuie să mergem încrezători la Budapesta. Putem obţine o victorie pentru că echipa noastră este mai valoroasă, iar asta trebuie să demonstrăm în teren”, a declarat marţi, Alexandru Maxim, citat de agenţia Mediafax.

În opinia lui Maxim, o înfrângere în partida cu Ungaria nu elimină România din cursa calificării la CM 2014. „Este cel mai important meci. Dacă vrem să ne calificăm atunci este decisiv într-o oarecare măsură. Va trebui să mergem cu o mentalitate pozitivă pentru că este necesar să obţinem un rezultat bun.

Dar, chiar dacă, Doamne-fereşte, nu vom obţine un rezultat bun acolo, nu înseamnă că noi nu mai avem şanse la calificare. Personal, cred că luăm şase puncte în meciurile cu Ungaria şi Olanda, dar şi patru ar fi excelente„, a mai afirmat, zâmbind optimist, Alexandru Maxim.

Mijlocaşul a explicat că în ultima perioadă s-a tachinat reciproc cu colegul său de la VfB Stuttgart, maghiarul Hajnal Tamas, pe tema partidei Ungaria – România. „Vorbeam în fiecare zi cu el, ne-am ciondănit în privinţa asta. El mi-a spus că ei sunt foarte montaţi şi îşi doresc foarte mult să câştige acest meci. Pentru mine, că joc cu Ungaria, Olanda sau Andorra este acelaşi lucru când e vorba despre echipa naţională. Trebuie să fim concentraţi la fiecare meci pentru că apărăm culorile României„, a menţionat fotbalistul.

Alexandru Maxim şi-ar fi dorit ca partida de vineri să se dispute cu spectatori, dar recunoaşte că în absenţa acestora România are „un mic avantaj”.

Selecţionata României va întâlni naţionala Ungariei la 22 martie pe Stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, în cadrul preliminariilor Cupei Mondiale din 2014, iar pe 26 martie va juca, tot în deplasare, împotriva echipei naţionale a Olandei, pe Amsterdam ArenA, ambele întâlniri urmând a se disputa de la ora 21.30.