Alexandru Muraru, deputat PNL: „Am solicitat intervenţia socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR”. Reacţia PSD

Deputatul PNL Alexandru Muraru, reprezentantul special al Guvernului pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei, a precizat că a cerut joi „intervenţia urgentă a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi partidul neo-fascist AUR".

10 iun. 2021, 13:27
Alexandru Muraru, deputat PNL: „Am solicitat intervenţia socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi AUR”. Reacţia PSD

Alexandru Muraru a adăugat că e pentru prima oară de când România a aderat la UE, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de o formaţiune extremistă, de factură neo-fascistă.

„Am solicitat oficial, astăzi, intervenţia urgentă a conducerii socialiştilor europeni pentru a opri colaborarea dintre PSD şi partidul neo-fascist, AUR. În Romania a luat naştere o alianţă contra naturii: Socialiştii români sunt aliaţi cu fasciştii pentru a da jos Guvernul.

Alexandru Muraru: „Social_democraţi s-ar întoarce cu 30 de ani în urmă, când colaborau cu formaţiuni antisemite, fasciste”

Este pentru prima dată, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când PSD ar pregăti şi vota o moţiune de cenzură alături de un partid extremist, de factură neo-fascistă. Practic, prin această acţiune politică, formaţiunea social-democrată s-ar întoarce în urmă cu 30 de ani, când colabora deschis cu formaţiuni extremiste, antisemite, fasciste.

Am făcut apel către Partidul Socialiştilor Europeni să condamne public şi să împiedice imediat orice cooperare politică sau asociere între Partidul Social Democrat din România şi Alianţa pentru Unirea Românilor, în orice etapă şi în orice scop”, a scris Alexandru Muraru joi pe Facebook.

Citeşte şi: Klaus Iohannis dă un semnal important. Preşedintele participă la un eveniment importrant din Bucureşti, alături de Florin Cîţu

Radu Oprea (PSD): Nu avem niciun proiect politic cu AUR

PSD nu are niciun proiect politic cu AUR, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Radu Oprea, care a susţinut că Alexandru Muraru ar trebui „să îşi vadă de treaba lui” şi să nu mai trimită scrisori politice cu antetul Guvernului.

„Nu avem niciun proiect politic cu AUR. Din punctul meu de vedere, domnul Muraru ar trebui să îşi vadă de treaba lui şi să nu mai trimită scrisori politice cu antetul Guvernului. Dacă ar fi într-adevăr curios, ar studia cum votează reprezentanţii AUR în comisiile parlamentare, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, şi în plen şi ar constata, probabil, cu surprindere pentru domnia sa, că, de cele mai multe ori sau de foarte multe ori, votează cu Puterea. Mai ales în comisii. Aşa că nu acesta este un subiect”, a declarat Oprea, pentru AGERPRES.

El a adăugat că PSD va negocia cu toate forţele politice din Parlament pentru a obţine susţinerea pentru moţiunea de cenzură pe care urmează să o iniţieze.

„Dacă se gândeşte la moţiunea de cenzură care va fi prezentată, este absolut normal, dacă vrei să dărâmi un Guvern, să negociezi cu toate forţele politice. Vom negocia cu cei care sunt reprezentanţi parlamentari ai Puterii, cu minorităţile, cu absolut toate forţele din Parlament. Dacă parlamentarii AUR consideră că moţiunea este bună şi votează pentru moţiune este dreptul lor, este dreptul fiecărui parlamentar care are conştiinţa lucrurilor rele care se întâmplă astăzi în România, mai ales pentru cetăţeni. Ne uităm la scumpiri, ne uităm la toate propunerile de noi ‘reforme’, din punctul meu de vedere sunt anti-reforme, care vor afecta în mod dramatic viaţa românilor. Cred că oricare astfel de parlamentar cu conştiinţă şi care merge şi discută direct cu cei care l-au ales va vota acea moţiune de cenzură”, a susţinut Radu Oprea.


loading...
Partenerii noștri