Alexandru Rafila acuză autorităţile că au încurajat transmiterea COVID prin neluarea de măsuri: După Untold a început catastrofa

Autorităţile sunt vinovate pentru creşterea numărului de infectări prin neluarea de măsuri anti-Covid şi organizarea de evenimente publice, a declarat deputatul PSD Alexandru Rafila.

20 sept. 2021, 14:07
Alexandru Rafila acuză autorităţile că au încurajat transmiterea COVID prin neluarea de măsuri: După Untold a început catastrofa
Alexandru Rafila aruncă bomba despre vaccinaţii doar pe hârtie: "Vaccinarea cu pixul a mai existat"

Alexadru Rafila îşi întăreşte argumentele arătând că până pe 10 septembrie, când s-a terminat Festivalul Untold, totul era în regulă, iar „catastrofa” a început din 11 septembrie.

„De la 1 august v-am spus că socotelile Ministerului Sănătăţii nu sunt realiste,mai ales în condiţiile în care dânşii nu au luat niciun fel de măsură, ci dimpotrivă autorităţile publice au încurajat transmiterea. Îmi asum foarte clar acest lucru, prin neluarea de măsuri şi încurajarea de evenimente publice care au constituit acceleratoare ale transmiterii.

În mod evident situaţia aceasta este mai greu de gestionat, totdeauna e mai greu să gestionezi când mecanismul a fost declanşat şi numărul de cazuri este foarte mare şi problema de sănătate rămâne şi nu doar pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, ci şi pentru pacienţii cu alte patologii”, a afirmat Rafila.

Medicul Alexandru Rafila atrage atenţia asupra faptului că numărul de infectări COVID va creşte în continuare şi că măsurile autorităţilor sunt incomplete şi neserioase.

„Ne aşteptăm să avem un număr mare de îmbolnăviri, nu pot eu să ştiu ce va face acest guvern minune pe care îl avem în momentul de faţă pentru că măsurile sunt nepredictibile, incomplete şi câteodată sunt neserioase. Gândiţi-vă la un lucru, pe mine m-a frapat chestiunea asta extraordinar de tare, până pe data de 10 septembrie când s-a terminat Festivalul Untold totul era în regulă, catastrofa începând din 11.

Chestiunea asta arată o indiferenţă crasă în ceea ce priveşte sănătatea oamenilor şi funcţionarea economiei şi a societăţii în general. Nu se poate să ai o atitudine până în data de 10 şi din 11 sau din 12 dintr-o dată avem o problemă de sănătate publică gravă, luăm măsuri în consecinţă şi până atunci nu am făcut absolut nimic”, a explicat Alexandru Rafila.

Bilanţ coronavirus 20 septembrie 2021. Ilfovul intră în scenariul roşu. Aproape 1.000 de pacienţi la ATI