Alexandru Rafila anunţă când vine al doilea val de CORONAVIRUS în România

Alexandru Rafila, preşedintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit despre al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus în ţara noastră, care ar urma să aibă loc în sezonul rece.

22 apr. 2020, 10:26
Alexandru Rafila anunţă când vine al doilea val de CORONAVIRUS în România

Alexandru Rafila a declarat că un al doilea val de îmbolnăviri cu coronavirus în ţara noastră ar putea avea loc odată cu venirea sezonului rece, deoarece în această perioadă virozele respiratorii se manifestă mai tare în sezonul rece.

Alexandru Rafila: Fără concerte şi activităţi cu public mare în 2020

„Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, așa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara. Probabil atunci vom avea un al doilea val de îmbolnăviri”, a spus Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, primele indicii privind măsurile de relaxare: „Şcoli în schimburi, frizerii, saloane de cosmetică deschise treptat”

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a mai adăugat că şi-ar dori ca până atunci să se găsească un tratament care să răspundă eficient în vindecarea boalii cauzate de coronavirus: „Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc”.

La nivel mondial sunt deja discuţii privind o potenţială revenire a infectării cu coronavirus în toamnă-iarnă. Directorul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a făcut cel mai recent avertisment în această privinţă.