Alexandru Rafila scoate la iveală eșecul guvernării: „Ei transmit mesaje precum „Am învins pandemia” ca să fie populari”

Alexandru Rafila a declarat, în cadrul interviului cu Marius Tucă, că cei de la guvernare au făcut greșeli importante în ceea ce privește gestionarea valului 4 al pandemiei.

31 aug. 2021, 20:33
Alexandru Rafila scoate la iveală eșecul guvernării: „Ei transmit mesaje precum „Am învins pandemia” ca să fie populari”

Alexandra Rafila a declarat la emisiunea lui Marius Tucă că cei de la guvernare au oferit un exemplu greșit populației în ceea ce privește măsurile de siguranță luate pentru prevenirea valului 4 al pandemiei.

Medicul a criticat coaliția deoarece a transmis mesaje eronate populației, în care se afirma că pandemia a fost „învinsă”. Rafila susține că astfel de informații eronate au fost prezentate populației în scopul creșterii popularității celor aflați la guvernare.

Rafila a declarat că propaganda făcută de coaliție, în legătura cu gestionarea pandemiei, a contribuit la dezinfomarea cetățenilor.

„Coaliția nu s-a pregătit cu nimic pentru valul 4 al pandemiei. Eu am adus în discuție predicțiile Ministerului Sănătății ei spuneau ca vor fi 1500 cazuri la sfârșitul lunii septembrie, suntem aproape de acest număr și suntem abia la începutul lui septembrie.
Ratarea campaniei de vaccinare și mesajele contradictorii care au tratat această campanie ca un mare succes sau ca un mare eșec.
Azi Președintele Comisiei Europene a spus că 78% din poplația Europei este vaccinată, România este pe penultimul loc.
Mesaje precum „Am oprit pandemia!” a fost un mesaj foarte prost, oamenii au înțeles greșit mesajul. De la începutul lui 5 iulie a fost o creștere constantă a cazurilor. În fiecare săptămână numărul de cazuri creștea cu 1,5%. A crescut timp de 5 săptămâni la rând, iar în a cincea săptămână, apare conducerea guvernului la un festival, fără mască și spune: „E momentul să mergem la festival în aglomerații mari fără mască”. E vorba de semnalul pe care îl dau cei care conduc țara. Ei transmit mesaje precum „Am învins pandemia” și o fac pentru că vor să fie populari. Lucrul cel mai important nu e să forțezi omul, ci să-i explici să-l educi.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila, ironii savuroase la adresa lui Nicușor Dan: „Medic de familie sau pediatru? Cine trebuia să recomande un vaccin primarului Capitalei”

Alexandru Rafila

l-a criticat dur pe Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, în cadrul interviului pe care medicul l-a susținut la emisiunea lui Marius Tucă.

Rafila s-a arătat revoltat de afirmațiile edilului cu privire la faptul că nu s-a vaccinat. Nicușor Dana a recunoscut, azi, în cadrul unei conferințe de presă că nu s-a vaccinat încă deoarece niciun medic nu i-a spus acest lucru.

Medicul Alexandru Rafila i-a reproșat primarului că este iresponsabil față de sănătatea celorlalți cetățeni și că atitudinea sa compromite campania de vaccinare.

„Nicușor Dan nu s-a vaccinat, pentru că nu i-a spus medicul. Întrebarea mea este care medic, de familie sau pediatru? Cine trebuia să recomande un vaccin primarului Capitalei. Genul asta de exemple compromit campania de vaccinare.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila explică de ce se infectează cu Covid cei vaccinați: „Avem copii imunizați împotrivă rujeolei care se îmbolnăvesc”
Alexandru Rafila a explicat, în cadrul unei emisiuni la Antena3 , de ce anumite persoane încă se pot infectat cu Sars-Cov-2 deși sunt vaccinate.

Medicul a subliniat că serul anti-Covid poate reduce cu până la 90% riscul de a contacta o formă severă a bolii, mai ales în cazul tulpinii Delta, care este extrem de contagioasă.

”Pentru că nu exista un vaccin perfect. niciun vaccin nu este perfect. Noi avem copii vaccinați împotrivă rujeolei care se imbolnvesc. da, sunt foarte rare cazurile.

S-a observat care sunt persoanele care se îmbolnăvesc după vaccinare, eu cunosc persoane vârstnice cu boli cronice și care în ciuda faptului că au 2 doze de vaccin au un nivel de anticorpi foarte scăzut.

Asta este situația. Când văd că se reduc cazurile grave și reduc decesele cu 80-90% atunci am toate motivele să pledez în favoarea vaccinării” a spus medicul Alexandru Rafila.

Medicul a afirmat că nu există, în prezent, îndeajuns de multe studii care să arate că cei vaccinați transmit mai greu virusul, odată ce l-au contactat.
”Nu cred că avem suficiente date în momentul de față. Din ceea ce stiu și de la colegii mei, cantitatea de virus eliminată în infectarea cu tulpina Delta este mult mai mare decât la tulpina clasică. Asta face ca transmisibilitatea să fie mai mare. În loc să elimin de exemplu 100 de milioane de particule virale, elimin 100 de miliarde. De o mie de ori mai mult!

Rafila: Vor mai fi valuri pandemice, valul 5, 6…

Dacă anul viitor vor mai exista valuri pandemice, nu vor mai reprezenta o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, spune medicul Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.

Dincolo de discuții, spune medicul, sunt studii foarte serioase care arată că vaccinul previne formele grave și decesul.

„Vor mai fi valuri, 5,6, mai mari, mai mici. Părerea mea este că aceste valuri nu vor mai fi o problemă de sănătate publică, cel puțin în Europa, unde marea majoritate a populației va fi vaccinată sau va fi trecut prin boală. Varianta aceasta, Delta, va produce multe îmbolnăviri și imunizări, deci anul viitor chiar dacă vor mai exista niște valuri, ele nu vor pune probleme din punct de vedere al sănătății, cel puțin în Europa”, declară Rafila.