Alexandru Rafila, despre preluarea portofoliului pentru Ministerul Sănătății: „Aceasta e decizia PSD”

Alexandru Rafila e unul dintre cei doi oameni de la PSD despre care se spune că ar putea prelua Ministerul Sănătății. Medicul a explicat că e doar o speculație.

26 oct. 2021, 00:04
Alexandru Rafila, despre preluarea portofoliului pentru Ministerul Sănătății: „Aceasta e decizia PSD”
Alexandru Rafila aruncă bomba despre vaccinaţii doar pe hârtie: "Vaccinarea cu pixul a mai existat"

Alexandru Rafila a declarat că „e o speculație legată de numele meu și sunt convins că și de numele domnului Streinu-Cercel”.

„Dacă există o formulă politică prin care PSD să fie adus la guvernare, rămâne de văzut care e această formulă. În mod evident, PSD își va nominaliza reprezentanții la ministere – aceasta este o decizie a PSD, nu cred că are rost să facem speculații pe această temă”, a spus profesorul Rafila la Antena 3.

Rafila a mai spus că „PSD nu poate să aibă doar Ministerul Sănătății într-un moment atât de greu. Un minister al Sănătății izolat, al PSD, este in imposibilitate de a-și exercita atribuțiile.”

„Gândiți-vă doar la faptul că domnul Vîlceanu, de exemplu, e la Ministerul de Finanțe… cu asta am spus tot!”, a adăugat Rafila la Antena3.

Citiți și Alexandru Rafila: Dacă închidem școala și ținem mall-urile deschise, nu am făcut nimic

„Ministerul Sănătății ar fi boicotat în activitate prin acțiunea domnului Vîlceanu. Dânsul face parte din echipa câștigătoare, ori ei au obiective extrem de clare cred pentru toată lumea în momentul de față, care țin mai mult de controlul finanțelor țării.”

În ciuda situației catastrofale din România, Alexandru Rafila se arată optimist și crede că dacă continuăm în acest ritm accelerat cu vaccinarea putem ajunge la 70% persoane imunizate în decembrie.

„Dacă  elanul ăsta legat de vaccinare reușește să ne țină până la jumătatea lunii decembrie, să putem să vaccinăm încă 3-4 miloane de persoane, plus cei care au trecut prin infecție (există un raport de 1 la 5 între cazurile diagnosticate și cele nediagnosticate, care fac forme ușoare), o să ajungem probabil, spre sfârșitul acestui an, dacă ne ținem serios de treabă, undeva aproape de imunitatea colectivă, în jur de 70% poate și mai mult. Și atunci discutăm de revenirea la normalitate, de un număr de cazuri care poate să crească în valurile 5 și 6, dar care nu pun probleme sistemului de sănătate, care permit desfășurarea activităților economice, așa cum se întâmplă în toate țările din UE care au atins acest prag de imunitate colectivă”, a mai spus Rafila.

Citiți și Alexandru Rafila, apel la vaccinare: „Este necesară o lună de solidaritate pentru oprirea pandemiei”


loading...