Alexandru Rafila: Funcţiile de conducere din Parlament trebuie să fie în raport cu voturile cetăţenilor

Alexandru Rafila a declarat, luni, că ocuparea funcţiilor de conducere din Parlament, inclusiv de preşedinţi ai comisiilor de resort, trebuie să se fac în raport cu votul cetăţenilor de la alegerile din 6 decembrie.

21 dec. 2020, 12:58
Alexandru Rafila: Funcţiile de conducere din Parlament trebuie să fie în raport cu voturile cetăţenilor

Alexandru Rafila a fost întrebat luni, de jurnalişti, dacă PSD îl susţine pe Ludovic Orban pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor.

“PSD va susţine respectarea algoritmului respectat în urma acestor alegeri, unul din trei parlamentari sunt din PSD, ocuparea poziţiilor de conducere, inclusiv de preşedinţi ai comisiilor de resort ale Parlamentului trebuie să ţină foarte clar cont de votul cetăţenilor, iar în fruntea comisiilor să fie totuşi persoane specializate care înţeleg despre ce este vorba şi pot să răspundă nevoilor Parlamentului în ceea ce priveşte promovarea diverselor legi pe care Parlamentul le poate da în fiecare sector de activitate”, a declarat luni, Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „Cred că domnul Voiculescu nu va fi un ministru mai slab decât domnul Tătaru”

Alexandru Rafila, despre noua tulpină a coronavirusului identificată în Marea Britanie

“Nu e o tulpină neapărat nouă, ea circulă începând cu data de 20 septembrie când a fost primul pacient diagnosticat şi tipizat această tulpină încât în momentul de faţă se cunoaşte destul de bine. Rămâne de văzut dacă campania de vaccinare va fi suficient de rapidă încât să oprească o transmitere excesivă pentru că până la urmă asta este problema cu noua tulpină”, a afirmat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a mai precizat că, teoretic, vaccinul acoperă şi noua tulpină.

“Teoretic, da, nu există elemente care să arate că anticorpii neutralizanţi faţă de virusurile circulante până în acest moment, inclusiv faţă de această tulpină, nu ar fi eficient, dar pentru că este de puţin timp la dispoziţia cercetărilor, rămâne de văzut dacă şi efectul neutralizant, protector al anticorpilor rămâne la fel de bun şi în cazul acestei tulpini”, a mai precizat Rafila.