Alexandru Rafila: În următoarele săptămâni, problema de sănătate publică va reveni în limite normale

Alexandru Rafila, senator PSD, crede că ar trebui să fim pregătiți pentru valul cinci al pandemiei și s-a arătat tulburat de faptul că nimeni nu e afectat de faptul că avem aproximativ 500 de decese pe zi în România, însă lumea se concentrează doar pe scăderea infectărilor.

17 nov. 2021, 08:18
Alexandru Rafila: În următoarele săptămâni, problema de sănătate publică va reveni în limite normale

În următoarele săptămâni se va reveni la limitele normale, spune Rafila, precizând că asta nu înseamnă că nu vom avea și valul cinci.

„Cred că în următoarele câteva săptămâni problema de sănătate publică va reveni în limite normale, dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să fim pregătiți pentru valul 5. Trebuie să dezvoltăm policlinicile și tratamentele. Sunt antivirale noi. Cred că foarte rapid, în vreo lună, se poate că acestea să ajungă în România. Se poate că acest lucru să se negocieze direct la nivel european, prin UE.

Eu aș vrea să ne coordonăm și la valuri cu țările europene și la număr de decese, pentru că noi stăm mult mai rău. Și sper să avem un răspuns comparabil, dar trebuie să facem toți un efort. Trebuie să trecem într-o faza de solidaritate atunci când sesizăm o creștere a numărului de cazuri”, a spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila: „Nu este suficient să avem 60% dintre profesori vaccinaţi”

Alexandru Rafila a mai spus că trebuie să lucrăm cu toții pentru ca situația să revină la normal, altfel nu există șanse.

„Eu sunt absolut tulburat de faptul că acum, când suntem pe scădere, nu e nimeni afectat de 500 de decese pe zi, câte au fost. Dacă lucrăm toți împreună, avem șanse, dar dacă așteptăm rezolvarea de la un singur om sau instituție, nu se poate. Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice și prelaților, și profesorilor, și parlamentarilor, tuturor. A pornit de la personalul medical și s-a ajuns la vreo 40 de amendamente, de nici nu mai recunoaștem proiectul inițial. Probabil că până la sfârșitul lunii ar putea să treacă acest proiect prin procedura parlamentară”, a declarat Alexandru Rafila cu privire la implementarea certificatului verde.

Citeşte şi Alexandru Rafila despre certificatul verde: „Dacă luăm o decizie, trebuie să se aplice şi prelaţilor, şi profesorilor, şi parlamentarilor, tuturor”

 


loading...
Partenerii noștri