Alexandru Rafila, ironii la adresa liberalilor: „Există o soluţie pentru desfăşurarea Congresului PNL cu respectarea măsurii privitoare la numărul de participanţi: să voteze în două serii. Prima serie să voteze cu domnul prim-ministru şi a doua la fel”

La Congresul PNL, din data de 25 septembrie, sunt aşteptaţi să participe aproximativ 5000 de membri, în condiţiile în care capacitatea sălii de la Romexpo este de 6000 de locuri, iar restricţiile actuale nu permit decât ocuparea a 50% din spaţiu.

23 sept. 2021, 22:06
Alexandru Rafila, ironii la adresa liberalilor: „Există o soluţie pentru desfăşurarea Congresului PNL cu respectarea măsurii privitoare la numărul de participanţi: să voteze în două serii. Prima serie să voteze cu domnul prim-ministru şi a doua la fel”

Profesorul Alexandru Rafila este de părere că participarea a 5000 de persoane la Congres este sfidătoare, dar are o soluţie.

Chestia asta e ridicolă, e sfidătoare. L-am auzit pe Cîţu care a măsurat metri pătraţi de la Romexpo. Dacă am un spectacol, durează două ore, lumea merge cu mască, urmăreşte spectacolul şi pleacă acasă. Congresul o să dureze toată ziua, oamenii or să se înghesuie la urnele de vot, or să se certe.

Ei or să stea acolo toată ziua şi or să respecte aceste prevederi (n.red. – distanţarea)? Să fim serioşi. E noaptea minţii. Dar există o soluţie: prima serie şi seria a doua. Prima jumăte votează cu domnul prim-ministru şi a doua la fel„, a ironizat profesorul Rafila situaţia fără precedent de la Congresul PNL.

Citeste si Alexandru Rafila dă de pământ cu autorităţile: „Vor să bage frica în părinţi ca să nu-şi mai trimită copiii …

Alexandru Rafila dă asigurări că, anul acesta, nu vom mai vedea cozi ale pacienţilor cu alte patologii decât COVID în faţa spitalelor

Totodată, profesorul Rafila a abordat şi problema tratării altor patologii decât COVID în spitale, în condiţiile în care anul trecut se formaseră cozi în faţa Institutelor Oncologice din toată ţara, pacienţii oncologici neavând unde să se trateze din pricina transformării spitalelor în unităţi COVID.

Anul trecut au fost două probleme legate de accesul pacienţilor în spitale. Una fost legată de rechiziţionarea unor spitale care au tratat pacienţi covid, iar alta a fost legată de refuzul de către spitale a unor pacienţi pe care spitalele nu-i puteau testa.

A fost vorba despre un ordin ale cărui prevederi au fost interpretate greşit. Raed Arafat a dezminţit faptul că acel ordin ar împiedica accesul la serviciile medicale, problema era că acel ordin a fost scris în aşa fel încât a putut fi interpretat exagerat, ceea ce a dus la limitarea drastică a accesului în spitale. Nu trebuie să mai facem această greşeală, trebuie precizat foarte clar care tipuri de drepturi sunt limitate, pe ce perioadă sunt limitate„, a declarat Alexandru Rafila în emisiunea Punctul culminant.

Citeste si Beatrice Mahler: Morga de la Marius Nasta, plină. Se caută un congelator de închiriat