Alexandru Rafila ironizează obiectivele lui Florin Cîţu: „31 iulie e o dată bună pentru vacanţe, nu pentru atingerea ţintei premierului”

Alexandru Rafila a vorbit cu ironie şi scepticism despre obiectivul premierului Florin Cîțu de a avea 10 milioane de români vaccinați până la 1 august.

11 apr. 2021, 20:12
Alexandru Rafila ironizează obiectivele lui Florin Cîţu: „31 iulie e o dată bună pentru vacanţe, nu pentru atingerea ţintei premierului”

Alexandru Rafila, senator PSD şi reprezentatul României la OMS, anticipează un trend descendent în privinţa vaccnării, ca numărul de solicitanţi să fie mai mic decât numărul de vaccinuri disponibile.

„Campania de vaccinare a mers foarte bine atât timp cât numărul de solicitări, sau de solicitanți, a fost mult mai mare decât numărul de vaccinuri disponibile. Există posibilitatea ca pe măsură ce numărul de vaccinuri pe care România le primește să fie tot mai mare, iar la un moment dat să se inverseze acest trend și să avem mai puțini solicitanți decât numărul de doze disponibile. Lucrul acesta poate să ducă în una, maxim două luni la vaccinarea la liber, ceea ce înseamnă că dacă vreți să vă vaccinați astăzi, vă duceți la un centru și vă vaccinați imediat. Nu o să mai existe liste de așteptare”, a spus Rafila, la Digi 24.

Opinia lui Rafila este astfel în contradicţie cu aşteptările premierului Florin Cîţu. „Și atunci orizontul ăla pe care ni-l dorim toți, și domnul prim-ministru, și noi, ca și oameni de sănătate publică – să vaccinăm cel puțin 10 milioane de persoane, acel orizont se va îndepărta.

Citeşte şi Alexandru Rafila o ironizează pe Andreea Moldovan: „Pentru doamna Moldovan, care e o fiinţă mai ascetă, carantina ar fi minunată”

31 iulie, sigur că e o dată foarte bună pentru vacanțe, dar nu pentru atingerea acestei ținte de 10 milioane, decât dacă se întâmplă o minune, dar o minune… ați văzut ce propunea doamna secretar de stat – minunea carantinei.

Pe partea cu vaccinarea, astfel de minuni nu se întâmplă. Se întâmplă doar dacă muncești foarte mult și faci o campanie de informare țintită pentru fiecare grup populațional și de vârstă, și de populație, din punct de vedere al ocupației, al gradului de educație, al mediului rural sau urban în care trăiește. Acest campanii de informare trebuie țintite, astfel încât să atragă oameni”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeşte şi Alexandru Rafila contestă programul redus al magazinelor în week-end. „Nu am făcut nimic decât să mutăm aglomerația. Aplicăm metode în care nu logica e pe primul loc”


loading...
Partenerii noștri