Alexandru Rafila nu exclude candidatura la cea mai înaltă funcţie în stat: „Nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale”

Deputatul PSD Alexandru Rafila nu exclude candidatura la cea mai înaltă funcţie în stat, în 2024, situaţie în care Marcel Ciolacu ar conduce Guvernul.

03 iul. 2021, 08:59
Alexandru Rafila nu exclude candidatura la cea mai înaltă funcţie în stat: „Nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale”

În cazul în care ar candida la prezidenţiale, Alexandru Rafila nu s-ar teme de o confruntare cu Ludovic Orban sau Florin Cîțu pentru cea mai înaltă funcție din stat, a declarat reputatul profesor la Digi24.

Domnul Orban este un candidat mai greu de combătut decât domnul Cîțu”, este de părere medicul.

Alexandru Rafila despre candidatura la Prezidenţiale: „Fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară”

Alexandru Rafila spune că nu exclude o candidatură la președinție.

Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale.

Dacă PSD va avea un proiect de țară, aici eu am opinii personale că trebuie să redeșteptăm, să mergem la o reconstrucție care să genereze ideea apartenenței la comunitate. Ne-am cam pierdut abilitățile astea și înțelegerea faptului că nu trăim singuri. Dacă reușim să readucem niște valori care țin de comunitate, tradiție, într-un cadru modern, cred că atunci putem să facem și altfel de politică în România, puțin mai relaxați, fără parti-pris-uri, fără jigniri, fără un mod individual, egoist care se manifestă în mod evident în această perioadă”, a spus deputatul.

Citeste si Cristian Popescu Piedone îl atacă pe Ludovic Orban: „Printre divine și mandoline, te visezi căpitan. Te crezi Baba Vanga?”

Referitor la alegerile prezidenţiale din 2024, Alexandru Rafila a spus că partidul pe care-l reprezintă este necesar să vină cu un candidat credibil și de asemenea cu un program de guvernare aplicabil și credibil.

„Participarea la o competiție, cum ar fi la funcția supremă în România pentru oricine este o provocare. Nu am această idee dominantă, dar, în mod evident, într-o competiție, PSD trebuie – și nu mă refer neapărat la mine – să vină cu o persoană care să nu adune doar voturile stângii tradiționale, trebuie să fie o persoană care să vină cu un proiect de țară și care să fie credibilă și să poată să aducă la vot, pentru că este foarte important ca lumea să voteze și aici PSD ar trebui să schimbe ce s-a întâmplat în anii trecuți, când o prezență mai mare la vot era defavorabilă PSD.

PSD trebuie să vină cu un candidat care să determine oamenii să meargă la vot, pentru că este un candidat credibil”, a precizat Rafila.

Alexandru Rafila nu are drept ţintă ocuparea fotoliului de premier

Întrebat dacă era pregătit să preia funcția de premier în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Cîțu ar fi trecut, Alexandru Rafila a răspuns afirmativ, menţionând că PSD-ul are o echipă pregătită pentru a conduce ţara.

Sunt pregătit în măsura în care există o echipă completă de persoane care să poată să gestioneze foarte bine domeniile care sunt sensibile în acest moment, pentru că, în mod evident, nu doar Sănătatea și Educația contează – două domenii în care am suficiente cunoștințe și poate abilități. Discutăm de domeniul Economic, Financiar, Social.

Cred că PSD are o echipă pregătită. Acceptarea unei astfel de poziții presupune o discuție în interiorul partidului în care lucrurile trebuie asumate și precizate foarte clar, ca să nu există ulterior interpretări.

Nu este o țintă personală în niciun fel. Pe mine m-a onorat. Încă din iarnă, domnul președinte Ciolacu a făcut această nominalizare în ceea ce mă privește. Cred că am nevoie în continuare de acumularea unor cunoștințe, nu numai de natură politică, dar și în zona economică, financiară. Lucrurile trebuie foarte bine controlate din acest punct de vedere”, a declarat deputatul PSD.

Cu toate acestea, Alexandru Rafila spune că nu are drept ţintă ocuparea fotoliului de premier.

Nu am acest obiectiv personal să devin prim-ministru. Nu e o țintă a carierei mele, dar sigur că o astfel de propunere nu se refuză din start. Trebuie discutată, digerată de mine și colegii mei. Nu este o responsabilitate mică. Nu-mi doresc să devin un povestitor balcanic, ci un om responsabil și să-mi asum și să fac ceea ce spun”, spune Alexandru Rafila.

Citeste si Ludovic Orban îi răspunde lui Florin Cîţu, după discursul premierului din Parlament: „Eu nu tranşez alegerile. Eu comunic, eu construiesc”