Alexandru Rafila nu s-a vaccinat împotriva noului COVID. Anunțul făcut de reprezentantul României la OMS

Reprezentantul României la OMS a susținut miercuri, că nu s-a vaccinat încă împotriva coronavirusului pe motic că a trecut recent prin infecţie, dar se va imuniza, cât se poate de repede.

06 ian. 2021, 17:22
Alexandru Rafila nu s-a vaccinat împotriva noului COVID. Anunțul făcut de reprezentantul României la OMS

Alexandru Rafila nu s-a vaccinat împotriva noului COVID.  Acesta a declarat că face parte din categoria persoanelor care se vaccinează în prima etapă, deoarece are în continuare activitate în spital cu rezidenţii în calitate de cadru didactic.

Alexandru Rafila nu s-a vaccinat împotriva noului COVID. Ce spune reprezentantul României la OMS

“Nu m-am vaccinat, pentru că, după cum ştiţi, eu am trecut prin infecţie, am ieşit din izolare pe data de 21 decembrie şi mă voi vaccina într-un interval de 30 până la 90 de zile, cum recomandă Centrul de control al bolilor din Statele Unite. Mă voi vaccina cu ambele doze de vaccin”, a precizat medicul, într-o conferinţă de presă.

Alexandru Rafila a menţionat că nu crede că există reticenţă în privinţa vaccinării la nivelul personalului medical din spitale.

“Nu îi grăbeşte nimeni, vaccinarea nu trebuie să fie o cursă contra cronometru în ceea ce priveşte convingerea lor, dar personalul medical se va putea vaccina şi mai târziu. Deocamdată, colegii mei se vaccinează în număr mare, eu nu pot să afirm că există reticenţă la nivelul personalului medical, cel puţin din spitale. (…) Sunt convins că majoritatea cadrelor medicale se vor vaccina”, a declarat deputatul PSD.

Totodată, Rafila este de părere că România trebuie să vaccineze 50.000 de pacienți pe zi în viitorul apropiat.

„Cu un ritm de 1,2 milioane pe lună e clar că trebuie să ajungem la o capacitate de 50.000 de doze pe zi. (…) Probema cifrelor legate de cazurile noi este evidentă. Israelul, o țară cu jumătate din populațiai României, testează mult mai mult decât noi. Anchetele epidemiologice nu se realizează. E momentul ca MS să rezolve această problemă.Măsurile de austeritate reprezintă viitorul următoarelor luni, iar diverse măsuri drastice vor fi luate. Un lucru care mi se pare cel puțin îngrijorător ar fi scumpirea curentului”, a spus Alexandru Rafila, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Medicii rezidenţi nu au fost incluşi în campania de vaccinare. Alexandru Rafila: „Sunt colegii noştri. Trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical”