Alexandru Rafila: Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut. Lucrez împreună cu colegii să depășim repede această perioadă

Primele luni ale lui 2022 se anunță a fi dificile fiindcă pandemia nu a trecut încă, anunță Alexandru Rafila, care mai precizează că avem nevoie de solidaritate, responsabilitate şi empatie unii faţă de ceilalţi pentru a depăși acest moment.

02 ian. 2022, 09:25
Alexandru Rafila: Primele luni ale noului an se anunță dificile, pandemia nu a trecut. Lucrez împreună cu colegii să depășim repede această perioadă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mai spus că lucrează împreună cu colegii săi pentru a depăşi această perioadă cât mai repede. ”Ne străduim să menţinem şcolile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generaţii sănătoase şi instruite”, subliniază el.

”Dragi prieteni, Vă urez sănătate şi cât mai multe realizări în anul 2022! Primele luni ale lui noului an se anunţă dificile, pandemia nu a trecut, iar pentru a le depăşi avem nevoie de solidaritate, responsabilitate şi empatie unii faţă de ceilalţi. Lucrez împreună cu colegii mei ca să depăşim această perioadă cât mai repede şi, ulterior, să trecem la reclădirea sistemului nostru medical. Accesul la servicii medicale de calitate ne va face viaţa mai bună!”, afirmă Rafila într-o postare pe Facebook.

Rafila a mai declarat că dorinţa sa cea mai puternică este să găsim calea pentru o viaţă fără constrângeri, pentru a putea călători şi participa la evenimente culturale şi sportive în siguranţă.

”Ne străduim să menţinem şcolile deschise, acestea sunt fundamentul pentru a avea noi generaţii sănătoase şi instruite. Le mulţumesc colegilor mei din sistemul medical pentru efortul formidabil făcut în cei doi ani de pandemie! Contez în continuare pe profesionalismul, generozitatea şi altruismul vostru. Numai împreună putem reuşi!”, declară Alexandru Rafila.

Kit de supravieţuire COVID. Ce să nu va lipsească din casă în această perioadă. Rafila: „Nu vă trataţi cu antibiotice sau antivirale nerecomandate de medici”

Tulpina Omicron va deveni dominantă în România în perioada următoare, iar autorităţile se aşteaptă ca numărul infectărilor zilnice să ajungă la 25.000 la sfârşitul lunii ianuarie. În acest context, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă românilor să nu se trateze de capul lor acasă, ci să apeleze la medici şi să urmeze tratamente prescrise de aceştia. De asemenea, Rafila a transmis şi mai multe recomandări pentru angajatori.

  • „Discutaţi imediat cu medicului de familie pentru testare şi îndrumare. Nu vă trataţi cu antibiotice împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19. Nu vă trataţi cu antivirale,care pot fi toxice, dacă nu vă sunt recomandate de medic”.
  • „Dotaţi-vă cu termometru şi pulsoximetru pentru a vă monitoriza starea de sănătate, dacă sunteţi pozitiv COVID-19”.
  • „Efectuaţi triajul zilnic al angajaţilor. Monitorizaţi permanent starea de sănătate a angajaţilor. E mai ieftin să previi decât să ai colegi bolnavi. Organizaţi programul de lucru decalat, pentru a evita aglomerarea spaţiilor comune. Încurajaţi munca la domiciliu (telemuncă). Puneţi la dispoziţia angajaţilor măşti, dezinfectante şi asiguraţi curăţenia şi aerisirea periodică a spaţiilor de lucru. Încurajaţi vaccinarea angajaţilor. Revizuiţi Planul de continuare a activităţii pentru limitarea efectelor absenteismului masiv”.