Alexandru Rafila, reacţie la pelerinajul interzis: Nu sunt de acord cu intervenţia Poliţiei, se putea lua organizarea de alegeri să fie implementată aici!

Alexandru Rafila a avut o primă reacţie cu privire la pelerinajul interzis de Sfântul Andrei. Reprezentantul României la OMS susţine că ar fi trebuit un parteneriat între instituţiile statului. Biserica ar putea fi un bun sfătuitor pentru enoriaşi!

26 nov. 2020, 21:44
Alexandru Rafila, reacţie la pelerinajul interzis: Nu sunt de acord cu intervenţia Poliţiei, se putea lua organizarea de alegeri să fie implementată aici!

Alexandru Rafila spune că nu este de acord cu intervenţia poliţiei şi a jandarmilor, care au întrerupt slujba ÎPS Teodosie de astăzi. Acesta susţine că cel mai bun lucru ar fi să existe o discuţie între cele două instituţii.

Alexandru Rafila: Am putea lua organizarea de la alegeri şi să o implementăm şi în alte situaţii

„Eu nu cunosc cum se poate organiza pelerinajul, dar din punctul meu de vedere trebuie să negociezi cu fiecare dintre culte. Nu sunt de acord cu intervenţa poliţiei şi a jandarmilor, cred că trebuia să fie o discuţie înainte de toate. Să se spună clar care sunt toate condiţiile.

Slujbele ştiu că se desfăşoară în aer liber, iar cele din interior se fac cu respectarea normelor.

Noi asta nu am înţeles din această pandemie. Cheia stă în consiliere, explicare, pentru că asta educă populaţia. Cred că asta trebuie să fie filozofie. Trebuie să dăm toţi exemplu prin comportament, iar oamenii vor începe să urmeze comportamentul. Eu sunt convins că în cadrul unui parteneriat, fiecare dintre culte ar putea fi un bun sfătuitor pentru enoriaş. Am putea lua organizarea de la alegeri şi să o implementăm şi în alte situaţii.

Dacă suntem capabili să organizăm nişte activităţi perfect, haideţi să facem aceleaşi măsuri şi pentru alte situaţii. Spre exemplu, doar 1,64 % din copii s-au îmbolnăvit de coronavirus în Europa, de când s-au deschis şcolile.”, a spus Alexandru Rafila, la Antena 3.

ÎPS Teodosie, scrisoare deschisă către premierul Orban, după ce pelerinajul de la Sfântul Andrei a fost interzis

Arhiepiscopul Tomisului vine cu o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, în care reclamă abuzurile la care este supus clerul. Decizia vine după ce pelerinajul de Sfântul Andrei a fost interzis, având în vedere contextul pandemiei de coronavirus.

ÎPS Teodosie reclamă faptul că autorităţile au abuzat clerul cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina şi că nu li se permite credincioşilor să meargă să se roage la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

„Am îndurat suficient, de la începutul acestei pandemii, împreună cu toţi oamenii de bună-credinţă din această ţară şi am respectat măsurile sanitare luate iniţial, în mod responsabil. De această dată, însă, trebuie să denunţăm public abuzurile pe care le orchestraţi, şi pe care forţele poliţieneşti şi de jandarmerie le exercită asupra noastră, într-o ţară europeană care se vrea a fi democrată şi nu aflată sub dictatură şi teroare.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti aşa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu şi se închină unei ştiinţe absurde, care nesocoteşte pe om în integralitatea sa: trup, dar şi suflet. Ce veţi face? Ne veţi bate, amenda, aresta şi executa pe toţi cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!?”

Citeşte şi: Alexandru Rafila cere redeschiderea şcolilor pentru clasele 0-IV: E grav afectată dezvoltarea psiho-socială a copiilor!