Alexandru Rafila susţine că Vlad Voiculescu ar fi modificat condiţiile unui concurs în cadrul INSP: „S-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”

Deputatul social-democrat Alexandru Rafila a declarat că fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, ar fi încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

15 apr. 2021, 09:33
Alexandru Rafila susţine că Vlad Voiculescu ar fi modificat condiţiile unui concurs în cadrul INSP: „S-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”

Alexandru Rafila susţine că Vlad Voiculescu a modificat condiţiile de concurs pentru ca unul dintre consilierii săi să poată ocupa o poziţie în cadrul acestei instituţii.

”Tărăşania asta ar fi avut şi o continuare pentru că, după ce colegii de la INSP au avut obiecţii şi pe acest ordin şi la alte poziţii ale Ministerului Sănătăţii, şi obiecţii profesionale, nu obiecţii subiective, s-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24, miercuri seară.

Deputatul PSD a mai declarat că Vlad Voiculescu, în calitate de ministru al Sănătăţii, a modificat condiţiile unui concurs pentru ocuparea unui post la INSP.

”Domnul ministru a schimbat, şi pot să vă pun la dispoziţie documentele semnate de domnul ministru, mai multe ordine prin care a modificat condiţiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziţie, a anulat comisia de concurs, a  modificat şi condiţiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a mai precizat Rafila.

Alexandru Rafila: „Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de un om cu experienţă”

„Portofoliul de la Sănătate trebuie preluat de un om cu experienţă, care cunoaşte sistemul de sănătate. Domnul doctor Wiener a fost director de spital şi trebuie să acordăm prezumpţia competenţă şi de bună credinţă. Timpul rămâne să demonstreze acest lucru. Important este să nu politizeze sănătatea publică, aşa cum a făcut Vlad  Voiculescu.

Dacă domnul doctor Adrian Wiener va apela la specialişti, oameni calificaţi, dacă va avea o gândire la modul de organizare a asistenţei medicale, atunci cu siguranţă se pot vedea rezultate”, a mai precizat reprezentantul României la OMS.

Citeşte şi: Guvernul se reuneşte joi, după şedinţa amânată miercuri din cauza boicotului miniştrilor USR