Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, atac la președintele CJ Timiș după ce acesta s-a plâns că PSD blochează deschiderea noii maternități: „A predat o clădire nefinalizată, goală, fără echipamente medicale către Spitalul Județean și acum plânge că cineva îl blochează”

În plină campanie electorală, președintele CJ Timiș, Alin Nica, din partea Dreptei Unite, le reamintește timișorenilor că a construit o nouă maternitate în Timișoara, "primul spital construit de la zero în ultimi 50 de ani". Totodată, acesta se plânge de faptul că PSD a blocat inaugurarea noii unități spitalicești.
Alina Costache
31 mai 2024, 19:50
Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, atac la președintele CJ Timiș după ce acesta s-a plâns că PSD blochează deschiderea noii maternități:

În replică, Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că maternitatea a fost predată către Spitalul Județean din Timișoara într-o stare în care este imposibil să fie folosită. Mai exact, clădirea este nefinalizată și este lipsită de utilități medicale și echipamente medicale.

Alexandru Rogobete, acuzații grave la adresa președintelui CJ Timiș: „Spitalul Județean a pierdut fonduri europene de peste 10 milioane de euro”

În plus, Alexandru Rogobete îi reproșează lui Nica faptul că, în mandatul său, nu a făcut nimic pentru sistemul medical din Timiș, ba, mai mult, Spitalul Judetean a pierdut fonduri de peste 10 milioane de euro.

„Nu lăsăm pe nimeni în urmă!

Astăzi este despre noua clădire a maternității din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgența din Timișoara și despre incompetență și despre încă actualul Președinte CJ Timiș.

În general sunt diplomat, nu de meserie, ce-i drept, dar sunt și spun așa:

Consiliul Județean Timiș, încă condus de aceeași persoană care nu a investit nimic concret în Spitalul Județean din Timișoara în ultimii ani, în plină campanie electorală aruncă cu aceleași vorbe goale către oamenii care au schimbat sisteme și viețile multora în bine.

În grabă și cu multe peripeții venite dintr-o mare plină de incompetență, această clădire goală, ce se vrea unitate sanitară, a fost predată, nefinalizată de către CJ Timiș, către Spitalul Județean din Timișoara, în ideea că poate acoperă cineva greșelile și lipsa de profesionalism din spatele poveștii.

Să spun altfel: domnul încă Presedinte la CJ Timiș a predat o clădire goală, nefinalizată, fără utilități medicale și fără echipamente medicale instalate către Spitalul Județean din Timișoara și acum plânge de unul singur pe Facebook că cineva îl blochează.

Să spun mai direct, domnul a predat către Spital ceva ce nu se poate deschide înainte de alegerile din 9 iunie, unde încă speră că îl mai alege cineva, și asta îl supără tare de tot … că n-are cu ce să se laude!

Rogobete

Păi domnule, încă Președinte, eu zic să te lauzi cu nimicul pe care l-ai făcut pentru sistemul medical din Timiș. Sau vrei să îți aduc eu aminte?

De exemplu:

– cum Ministerul Sănătății a băgat în Spitalul Județean din Timisoara peste 120 de milioane de euro în ultimii doi ani, fără măcar ca tu să știi ?

– cum doar și numai din cauza ta, Spitalul Judetean a pierdut fonduri europene de peste 10 milioane de euro? Da da…fondurile alea pentru care alergam eu cu cei în care arunci tu acum cu mizerie.

– cum nu ai plătit un leuț pentru cheltuielile indirecte (energie, apă, căldura etc) pentru acest spital?

– cum de exemplu, nu ai nicio contribuție la Centrul de Arși Grav care se construiește în curtea ta?

– cum, spre un inocent exemplu, clădirea Spitalului de Psihiatrie pică pe bolnavi?

Să subliniez, Ministerul Sănătății și ăia în care arunci tu cu vorbe goale au adus pentru Timișoara peste 120 mil de euro, în doar doi ani … probabil cǎ ai aflat de la mine acum…atât ți-a păsat de spitalele noastre!

Mă opresc aici și mai spun atât:

Nu acceptăm să forțăm tăieri de panglici din raționamente electorale! Siguranța oamenilor și a activității medicale primează!

Vă puteți în schimb lăuda cu NIMICUL pe care l-ați făcut pentru sistemul medical din Timiș!

Sănătate pentru oameni!”, a scris secretarul de stat în Ministerul Sănătății Alexandru Rogobete pe Facebook.

Președintele CJ Timiș acuză PSD că blochează deschiderea noii maternități

Reamintim că, în urmă cu câteva zile, președintele CJ Timiș, Alin Nica se plângea de faptul că PSD blochează deschiderea noii maternități a Spitalului Județean Timișoara.

Dragi timișeni, șantajul PSD continuă. De această dată, lucrurile sunt extrem de grave, deoarece PSD-iștii pun în pericol sănătatea timișenilor. În această săptămână ar fi trebuit să deschidem prima maternitate construită de la zero în Timișoara în ultimii 50 de ani.

Consiliul județean s-a ocupat de această investiție și totul este gata, clădirea fiind predată către spitalul județean de aproape două luni. Dar iată că PSD-iștii nu pot accepta acest fapt și blochează deschiderea unității medicale prin tergiversarea avizelor. Este un abuz cu care nu pot fi de acord. În timp ce unele spitale au condiții jalnice, noi stăm cu lacătul pe această maternitate?! Nu pot accepta ca zeci de mame și copilași să nu aibă acces la facilități medicale moderne din cauza unor politicieni fără suflet, interesați doar de calculul voturilor.

Îi somez public astăzi, pe cei implicați în această mârșăvie să ne lase să deschidem maternitatea așa cum era programat. Dragi pesediști, vă ofer această foarfecă și vă invit să tăiați voi panglica acestei investiții la care nu ați avut nicio contribuție. Dacă asta vă doriți atât de mult, vă fac această plăcere, dar lăsați Spitalul Județean din Timișoara să deschidă ușile maternității noi. Dragi timișoreni și timișeni, haideți alături de mine ca să oprim șantajul pesedist”, declara Alin Nica, potrivit jurnaldetimis.ro

 

 

DailyBusiness
Românii riscă amenzi. Costurile asigurărilor locuințelor împotriva calamităților sunt acum publice!
Spynews
Prietenii fiicei lui Ioan Crișan ar fi fabricat și amplasat bomba care l-a ucis pe omul de afaceri din Arad. Noi informații în cazul morții milionarului
Bzi.ro
Unde vor pleca Monica Bîrlădeanu şi Valeriu Gheorghiţă în luna de miere: Actrița a divulgat ce vacanţă de lux au plănuit cei doi
Fanatik.ro
Patru zodii cu noroc ceresc până pe 15 noiembrie. Balanțele au șansa vieții
Capital.ro
Se renunță la schimbarea orei? Decizie la nivel european. Rămânem la ora de iarnă sau de vară?
Playtech.ro
Când se dă drumul la căldură în blocurile din Capitală. Oficialii au anunțat că...
DailyBusiness
Decizie oficială! Ce impozit vor plăti românii în 2025
Adevarul
„E de la țară”. Starleta TV Alina Ceușan, criticată dur pentru o fotografie controversată făcută la teatru
wowbiz.ro
Fiica afaceristului Ioan Crișan, ucis în atentatul cu bombă din Arad, printre suspecții principali
Spynews
„Mie dacă nu îmi deschidea proces, nu știa nimeni”. Pepe îi dă replica Ralucăi Pastramă cu privire la filmulețele indecente. Ibrahim neagă că i le-ar fi trimis artistului
Spynews
Ce afaceri are Nicolai Tand de la Asia Express. Care este proiectul de suflet al celebrului bucătar
Evz.ro
Se termină un mare chin pentru șoferi. Proiectul a fost aprobat
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
kanald.ro
BREAKING NEWS Atac terorist la Ankara. Mai mulți morți și răniți după explozii și focuri de armă la o fabrică de avioane și drone
Cancan.ro
Câte mii de euro ar fi plătit Laura Crișan pentru uciderea tatălui său! Așa ar fi prins-o poliția... Ce a spus iubitul ei, care a mers cu ea în vacanțe de lux
Playsport.ro
Bomba bombelor! Marica, încă o lovitură după scandalul monstru cu „prosopul”: e acuzat că a „marcat” la nevasta lui Tamaș, în timp ce el bea în hotel! Bătaie cu pumnii și picioarele în ușa camerei, Săpunaru a intervenit și a vrut să-l bată pe Marica
Capital.ro
Se schimbă harta României? Maghiarii nu ne vor permite: Va trebui să oprim
StirileBZI
Bursele școlare intră în cont după 20 noiembrie! Cine va primi până la 3.000 lei lunar
Prosport.ro
FOTO. Femeia despre care bărbații nu cred că e reală când o văd cum arată
stirilekanald.ro
Adevărul despre asasinarea omului de afaceri Ioan Crișan! Breaking news
substantial.ro
Mesaj RO-Alert pentru locuitorii din Tulcea: Posibilitate de cădere a unor obiecte în apropierea graniței cu Ucraina
MediaFlux
Dosarele de pensii BLOCATE. Cine sunt pensionarii care riscă să rămână FĂRĂ BANI
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Războiul din Ucraina mai absoarbe niște bani. Marii perdanți sunt studenții beneficiari de Erasmus+ și Orizont Europa