Alexei Navalnîi a fost trimis din nou în închisoare

Mai mulţi colaboratori ai principalului opozant al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 30 de zile de detenţie, au fost arestaţi în ultimele trei zile, iar unii au fost condamnaţi pentru organizarea de manifestaţii anti-Putin, în Mai.

24 mai 2018, 13:54
Alexei Navalnîi a fost trimis din nou în închisoare

Avocatul lui Navalnîi, Ivan Jdanov, a fost arestat joi şi acuzat de ‘încălcarea regulilor de organizare a manifestaţiilor publice’, a anunţat pe contul său de Twitter ‘braţul drept’ al opozantului, Leonid Volkov. ‘Ei au găsit încă un ‘organizator de manifestaţii prin intermediul unei retweet’. S-ar spune că ei au decis să trimită la închisoare pe toată lumea’, a ironizat Volkov.

Purtătoarea de cuvânt a lui Navalnîi, Kira Iarmuş, a fost deja condamnată miercuri la 25 de zile de detenţie administrativă pentru aceleaşi acuzaţii. Potrivit Kirei Iarmuş, condamnarea se bazează pe două mesaje pe care ea le-a publicat pe Twitter.

Un alt colaborator al opozantului, Ruslan Şavedinov, care este inclusiv animator pe YouTube, a fost condamnat de asemenea la 30 de zile de detenţie în urmă cu o zi. ‘Voi continua să îndemn să participaţi la lupta pentru viitorul ţării noastre’, a notat Şavedinov pe contul său de Twitter după ce a fost condamnat.

Aleksei Navalnîi ispăşeşte din 15 mai o pedeapsă de 30 de zile de închisoare, pentru organizarea de manifestaţii care au adunat mii de oameni în întreaga Rusie, la 5 mai, la două zile după învestirea lui Vladimir Putin pentru un al patrulea mandat prezidenţial.