Alexia, elevă de la Colegiul ”Gh. Lazăr” care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Sunt fericită. Este o încununare a muncii mele din ultimii ani”

Alexia Ciobănuc este absolventa Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu care a reușit să obțină media zece la Evaluarea Națională 2023.
Alina Costache
28 iun. 2023, 15:27
Alexia, elevă de la Colegiul ”Gh. Lazăr” care a obținut media 10 la Evaluarea Națională: „Sunt fericită. Este o încununare a muncii mele din ultimii ani”

Alexia Ciobănuc este unul dintre cei trei elevi care au luat zece „pe linie” la Evaluarea Națională 2023.

„Mă așteptam în mare parte și am fost fericită pentru că este o încununare a muncii mele din ultimii ani și da, mă așteptam din moment ce m-au ajutat profesoarele de română și de matematică să îmi dau seama ce note o să primesc. A fost o pregătire constantă, dar în clasa a opta am insistat mai mult și am avut un avantaj întrucât m-am pregătit pentru Olimpiada de Limba și Literatura Română care m-a ajuta să mă pregătesc la un nivel mai înalt și de aceea mi-a fost mai ușor”, a declarat Alexia, pentru oradesibiu.ro.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2023. Bucureștiul are cele mai multe medii de 10. Harta mediilor de 10 la Evaluare Națională

Alexia a obținut recent premiul Mențiune la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru gimnaziu. Alexia este o mare iubitoare a literaturii, dar la fel de mult iubește și să scrie.

„Am această pasiune pentru că mama mea mi-a citit de când eram mică și încet, încet, când am început și eu să citesc singură, am realizat că în cărți îmi găsesc liniștea interioară, îmi găsesc o stare de bine care mă ajută de foarte multe ori când întâmpin diferite greutăți în viață. Acum pur și simplu îmi place să scriu pentru că mă simt într-un fel puternică, simt că dețin control asupra unui întreg Univers” spunea Alexia Ciobănuc.

Citește și: Rezultate Evaluarea Națională 2023, publicate pe evaluare.edu.ro. Rata de promovare este de 76,2%, cu 6 procente mai mică decât anul trecut

Rezultatele la Evaluare Națională 2023 au fost publicate, miercuri, pe site-ul oficial al Ministerului Educației la secțiunea rezultate și la afișierele școlilor în care s-a dat examenul. Rata de participare în sesiunea 2023 a examenului a fost 95,3%: 154.115 absolvenți ai clasei a VIII-a prezenți din totalul absolvenților înscriși: 161.652. În ultimii doi ani, rata de prezență a înregistrat următoarele valori: 93,9% în sesiunea 2021, respectiv 95,5% în sesiunea 2022.

Dintre cei 154.115 elevi prezenți, 117.507 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), rezultând o rată de 76,2% (76,8% în anul 2021, respectiv 82,3% în anul 2022).

23,8% dintre elevi au obținut medii sub 5, față de 17,73% în anul 2022. Procentul din sesiunea 2023 este comparabil cu cel din anul 2021 (23,2%) și egal cu cel din anul 2020 (23,8%).

429 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10 (zece), față de 221 – anul trecut, respectiv 132 în anul 2021.
La proba de Limba și literatura română, 119.732 de elevi – 77,4% (rezultate anterioare: 83,9% – 2021, 85,9% – 2022) au obținut note mai mari sau egale cu 5 (cinci), iar 1.454 de elevi au fost notați cu 10 (zece).

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
Banii se plătesc pe card românilor într-o săptămână. Ordin la Guvern: Să nu se piardă niciun euro
Playtech.ro
Simona Halep, în cea mai SCURTĂ fustiță! A desfăcut picioarele și s-a văzut chiar TOT
DailyBusiness
BNR face un nou anunț pentru românii care au împrumuturi la bănci
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Roxana Vancea, fosta asistentă de la „Neatza”, revine în televiziune
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
Suporteri români arestați pe aeroportul din Munchen înainte de meciul cu Ucraina! Motivele sunt halucinante: „Grup periculos, haine ale unui brand purtat de persoane rasiste”
kanald.ro
Reguli și calendar complet pentru Bacalaureat 2024: Ce trebuie să știe candidații înainte de a intra în examen
Capital.ro
A DISPĂRUT comoara României. Totul a ajuns la STRĂINI
StirileBZI
Comisia Europeană taxează importul de mașini electrice din China! Este favorizată Tesla?
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
Liderii UE aproape de consens pentru repartizarea funcțiilor-cheie după alegerile europarlamentare
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?