Alexis Tsipras: Viitorul Europei NU este AUSTERITATEA

Liderul stîngii radicale din Grecia, Alexis Tsipras, a trimis un mesaj electoratului privind viitorul Greciei şi al Europei după alegerile parlamentare anticipate din ţara sa, îndemnându-l să nu voteze austeritatea.

25 ian. 2015, 12:47
Alexis Tsipras: Viitorul Europei NU este AUSTERITATEA

Viitorul comun al Europei nu este cel al austerității, a declarat, duminică, la Atena, Alexis Tsipras, liderul partidului stângii radicale elene Syriza după ce a votat în cadrul scrutinului parlamentar anticipat.

În vîrstă de 40 de ani, Tsipras este arătat în sondajele de opinie publicate înaintea scrutinului ca fiind viitorul premier al Greciei. El a promis electoratului elen că va renegocia cu creditorii internaţionali datoria Greciei, ţară în care va domni democraţia, solidaritatea şi cooperarea, după cum a declarat la ieşirea de la urne.

Citeşte şi REZULTATE ALEGERI GRECIA 2015: EXITT-POLL-uri aşteptate de toată Europa

„Astăzi, a afirmat el, grecii sunt chemați să facă ultimul pas pentru revenirea speranței, pentru sfârșitul fricii. Vom decide dacă mâine )luni, nr.) troika se va întoarce în Grecia pentru a pune în aplicare măsurile pe care Samaras (premierul conservator, n.r.) le-a decis, sau dacă mâine țara noastră se va lansa într-o negociere dificilă pentru reîntoarcerea demnității”, a mai spus Tsipras.

Formațiunea lui Alexis Tsipras este creditată în ultimele sondaje cu 2,9 până la 6,7 procente avans față de Partidul Noua Democrație al premierului Antonis Samaras.