Alfred Simonis: „E clar că Florin Cîţu îl sabotează pe premierul desemnat, vrea să fie respins sau să îşi depună mandatul”

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat marți că social-democrații nu se pot întâlni să stabilească dacă susțin sau nu guvernul Ciucă pentru că între liderii celor două partide nu au mai existat discuţii.

26 oct. 2021, 15:50
Alfred Simonis: „E clar că Florin Cîţu îl sabotează pe premierul desemnat, vrea să fie respins sau să îşi depună mandatul”

Alfred Simonis spune că Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni doar cu delegaţia USR, iar cu social-democraţii nu a mai avut loc nicio întrevedere, astfel că în forurile decizionale ale PSD nu se poate lua în discuţie nicio variantă de sprijinire a executivului în Parlament.

„Înainte de o decizie trebuie sa fie o discutie oficiala intre reprezentantii celor doua partide. Premierul desemnat s-a intalnit ieri doar cu USR. Nu putem sa sustinem sau nu pe cineva fara o discutie clara in prealabil”, a zis Simonis la Digi24.

Alfred Simonis: „Cioloş a mers în Parlament cu guvern minoritar, dar acum nu votează guvern minoritar”

„Faptul ca premierul demis il saboteaza pe premierul desemnat, e ceva cert in acest moment. Daca USR iti spune clar ca nu voteaza un guvern minoritar si in acel moment partidul ramane cu acelasi mandat, este foarte clar ca Citu isi doreste ca Ciuca fie sa isi depuna mandatul, fie sa fie respins de Parlament.

Ma intriga si ca Ciolos a venit cu guvern minoritar sa-l voteze parlamentul, dar acum Ciolos nu sustine guvern minoritar PNL. Era serios atunci sau e serios acum? E dublu limbaj”, a mai declarat liderul deputatilor PSD.

Citeşte şi: Florin Cîţu neagă informaţia conform căreia Nicolae Ciucă ar fi primit mandat de la Iohannis pentru noi negocieri: „Premierul propus de PNL poate fi mandatat doar de PNL”