Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor: „Sunt multe care ne despart de PNL. Etapa cu Florin Cîţu premier s-a încheiat”

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat marți dimineață că există multe puncte care despart PNL și PSD şi a adăugat că lipsa de exeperienţă politică a unra dintre liderii liberali a făcut ca aceştia să ofere în ultima perioadă declaraţii peste se poate trece cu greu, transformând rivalitatea în duşmănie.

09 nov. 2021, 11:55
Alfred Simonis, liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor: „Sunt multe care ne despart de PNL. Etapa cu Florin Cîţu premier s-a încheiat”

Totodată, Alfred Simonis reiterează poziția PSD, de a nu-l accepta pe Cîțu premier, şi susține că pe lângă împărțirea portofoliilor de Finanțe și Justiție, alte ministere „de forță” care trebuie împărțite sunt Interne și Apărare.

„Sunt mai puțin importante orgoliile și ce ne desparte de PNL, și ne despart multe. Lipsa de experiență politică a unor lideri PNL îi pun azi în situația de a explica niște declarații prin care se putea interpreta că adversarii politici sunt dușmani.

Una e să critici și să demiți un guvern din care făcea parte și USR, ca să fie clar, și alta este să ți-i stabilești ca și dușmani pe cei pe care îi ai ca adversari politici. Vă rog să faceți o comparație a declarațiilor făcute de Florin Cîțu și Marcel Ciolacu și veți vedea că cele ale lui Marcel Ciolacu sunt îndreptate unor adversari iar cele ale lui Florin Cîțu sunt de un infantilism politic ieșit din comun.

Azi avem de decis între două variante. Stăm pe dreapta, criticăm în continuare și eventual câștigăm în 2024 toate alegerile, ceea ce strategic pentru partid ar fi cea mai bună decizie. Însă se pune întrebarea ce mai câștigăm în 2024. În ritmul acesta, fără majoritate clară, fără guvern în plină criză sanitară, economică, energetică în România și la nivel global ce Dumnezeu de datorie avem noi ca oameni politici, să stăm să criticăm ca de fiecare dată sau să intrăm în arenă atunci când e nevoie de noi.

Alfred Simonis: „E o dorinţă a domnului Cîţu de a se întoarce premier, ceea ce nu se mai poate întâmpla”

Evident că sunt multe lucruri care ne despart, care trebuiesc negociate, însă ceea ce ar trebui să ne unească și pe noi și pe cei de la PNL, USR și pe ceilalți este nevoia de a trece România peste această criză sanitară de proporții.

E foarte clar că etapa în care Florin Cîțu a fost premier s-a încheiat. Trebuie deblocată această situație. Mai are sens să vă spun că, în urmă cu două săptămâni, la ora 17.00, aceeași propunere o făcuse PNL iar la ora 19.00 ieșise din ședință cu Nicolae Ciucă.

E o dorință a domnului Cîțu să se întoarcă premier, ceea ce nu se mai poate întâmpla. Va accepta. De la negare la acceptare e un drum lung”, a afirmat Alfred Simonis la Digi24.

Acesta spune că pe lângă împărțirea celor două ministere avizatoare, Finanțe și Justiție, și două ministere „de forță”, Interne și Apărare, trebuie împărțite între PNL și PSD.

„Mai sunt ministere ai căror miniștrii sunt membri în CSAT. E o chestiune de discutat și acolo. Am solicitat Ministerul Sănătății”, a mai spus Simonis.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca preşedintele României să nu mai fie ales prin vot direct: „Avem în PSD un grup de lucru, dar nu cred că asta e urgenţa în acest moment”


loading...
Partenerii noștri