Alianţa Pacienţilor Cronici din România îl susţine pe Vasile Ciurchea la şefia CNAS

Publicat: Miercuri, 24 Iulie 2019 15:30 // Actualizat: Miercuri, 24 Iulie 2019 15:30 // Sursa: romaniatv.net

Alianţa Pacienţilor Cronici din România consideră că numirea lui Vasile Ciurchea la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) reprezintă "un pas spre normalitate", instituţia având acum la conducere "un profesionist în administrarea sistemului de sănătate din România". "În mandatele anterioare ale domnului dr. Ciurchea au fost rezolvate multe din problemele ce afectau direct pacienţii", susţin reprezentanţii Alianţei.

Foto: b1.ro

"Alianţa Pacienţilor Cronici din România salută numirea domnului dr. Vasile Ciurchea la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi nutreşte speranţa rezolvării rapide a situaţiilor dificile cu care se confruntă în acest moment medicii, dar mai ales pacienţii. În mandatele anterioare ale domnului dr. Ciurchea au fost rezolvate multe din problemele ce afectau direct pacienţii, atât prin aplicarea măsurilor necesare, cât şi printr-un dialog continuu şi constructiv cu acesta", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Alianţa Pacienţilor Cronici din România, sscrie news.ro.

Citeşte şi Dăncilă l-a demis pe şeful CNAS, înlocuindu-l cu Vasile Ciurchea, cercetat de DNA: Avem nevoie de un specialist. Deciziile, publicate

Reprezentanţii Alianţei spun că au certitudinea că dialogul va continua şi în acest mandat.

"Numai astfel putem găsi împreună cele mai bune soluţii în sprijinul pacienţilor din România şi pentru a asigura o finanţare corectă a sistemului de sănătate. Considerăm că decidenţii au făcut încă un pas spre normalitate prin această numire, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate având acum la conducere un profesionist în administrarea sistemului de sănătate din România. Ne dorim că acest nou pas spre normalitate să reprezinte fundaţia unei stabilităţi şi a unei continuităţi la conducerea principalelor autorităţi publice din domeniul sănătăţii", arată sursa citată.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că l-a demis pe şeful CNAS Răzvan Vulcănescu, înlocuindu-l cu Vasile Ciurchea, care a mai ocupat acest post de două ori. Referitor la faptul că Ciurchea e cercetat într-un dosar DNA legat de contractul privind asistenţa tehnică pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), a cărui funcţionare deficitară a dus la demiterea şefului CNAS, premierul a spus că este nevoie de un specialist şi atât timp cât nu există ceva fundamentat, numirea nu e o greşeală.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
CNAS vasile chiurea vasile chiurea CNAS
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H