Alimente care aduc fericirea

Ştiai că unele alimente pe care le consumi îţi pot influenţa nu numai sănătatea, ci şi starea psihică? Astfel, există unele produse care te binedispun. Descoperă care sunt acestea, astfel încât să le incluzi cât mai des în alimentaţia ta. 

21 iun. 2016, 10:30
Alimente care aduc fericirea

Alimente care conţin acid folic

O sursă de bună dispoziţie sunt alimentele cu un conţinut ridicat de acid folic. Acessta este concluzia la care au ajuns cercetătorii finlandezi, care au observat că un procent de 15% dintre persoanele care suferă de depresie au deficit de acid folic. Printre alimentele bogate în acid folic se numără broccoli, sparanghelul, ficatul de pasăre şi de vitp, cerelele integrale, dar şi avocado. Rădăcinoasele sunt, de asemenea, o alegere excelentă.

Probiotice

Într-un studiu efectuat în Olanda, 20 de voluntari sănătoși au primit fie un supliment probiotic sau un placebo, timp de patru săptămâni. Cei care au primit suplimentele sau bucurat de îmbunătăţirea stării de spirit, spre deosebire de ceilalţi. De aceea, introdu în alimentaţie iaurtul, kefirul, dar şi laptele acru.

Fructe şi legume

Într-un studiu publicat în „British Journal of Health Psychology”, aproape 300 de tineri au mâncat zilnic, timp de trei săptămâni, mai multe legume şi fructe. Oamenii de ştiinţă au constatat o îbunătăţire a stării de spirit a acestora, care nu numai că erau mai fericiţi, ci şi mai energici şi mai puţin predispuşi la stări de nervozitate.

Potrivit unei alte cercetări, publicată în revista Social Indicators Research, s- a constatat, de asemenea, că legumele şi fructele aduc fericirea. Numărul magic de porţii de legume şi fructe, care aduc fericirea, este de şapte, arată studiul.

Cafea

Într-un studiu recent, s- a descoperit că persoanele care beau cafea dimineaţa sunt mai energice, mai fericite şi mai amabile cu cei din jur.

Un alt studiu, publicat în JAMA Internal Medicine, a constatat că femeile care beau două-trei cești de cafea pe zi sunt 15% mai puţin predispuse la depresie într-o perioadă de 10 ani, comparativ cu cele care au consumat o cană sau mai puțin în fiecare zi.

Citește și despre alimente care-ți mențin inima sănătoasă AICI.