Alimente care îţi distrug dantura dacă le consumi seara

E bine să consumi alimente mai uşoare seara, dar ştiai că unele dintre ele, deşi nu îngraşă şi sunt sănătoase, pot face mult rău dinţilor? Iată care sunt acele alimente care îţi strică dinţii dacă le consumi seara.

23 ian. 2015, 17:45
Alimente care îţi distrug dantura dacă le consumi seara

Salatele cu dressing fac rău dinţilor
Seara mâncăm mai uşor, poate că o salată sună bine, cu ulei de măsline, oţet natural de mere, etc. Ei bine, dressingul dintr-o salată poate dăuna serios smalţului, prin natura sa acidă. Dacă salata conşine şi roşii, acide şi ele, ai toate ingredientele pentru nişte carii mici, care vor creşte în timp.

Citeşte şi: ALIMENTE pe care trebuie să le consumi neapărat la micul-dejun

Pâinea albă distruge smalţul dinţilor
Pâinea albă nu este bună nici pentru siluetă, dar sigur nu ştiai că îţi face rău la dinţi. Pâinea albă poate să conţină tot felul de chimicale (agenţi de albire chimică, agenţi de stabilizare, etc), pe lângă sare şi, uneori chiar zahăr. Unele tipuri de pâine albă (chifle şi alte asemenea specialităţi) pot conţine şi îndulcitori, E-uri şi alte chimicale.

Merele provoacă carii
Deşi se numără printre cele mai sănătoase alimente şi cele mai gustoase fructe, merele sunt destul de rele pentru dinţi, mai ales dacă le consumi seara şi nu te mai speli pe dinţi.
Aciditatea din mere este foarte mare, ceea ce slăbeşte smalţul şi încurajează apariţia cariilor.

Citește continuarea pe unica.ro