ALIMENTE care te scapă de durerea de cap

Durerile de cap pot să apară în orice moment și îți dau peste cap activitatea zilnică. Probabil primul lucru pe care îl faci în astfel de momente este să iei o pastilă, însă ai la îndemână variante naturale care te pot scăpa de disconfort.

27 aug. 2014, 18:27
ALIMENTE care te scapă de durerea de cap

Cercetătorii au stabilit că vitamina B2 poate reduce durerile de cap cu până la 50%. În plus, îmbunătățește metabolismul creierului și mușchii celulelor sale, le protejează și le menține energice. Doza zilnică recomandată este de 400 mg pe zi și o poți lua din alimente precum quinoa, ciuperci crimini, sparanghel sau un pahar de lapte degresat, scrie unica.ro.

În unele cazuri, femeile se pot confrunta cu dureri de cap din cauze hormonale. Estrogenul este considerat principalul motiv pentru care femeile sunt mai frecvent afectate de dureri de cap decât bărbații. Apar cel mai adesea în timpul menstruației, când nivelul de estrogen scade.

Citeşte şi Probleme medicale rezolvate cu sucuri naturale

Specialiștii susțin că, în astfel de momente, magneziul te ajută să scapi de durerile de cap, calmând nervii când devii agitată. Doza zilnică recomandată este de 450 mg și o poți asimila din alimente precum spanacul sau frunzele de sfeclă elvețiană, care îți asigură 40% din cantitatea necesară. Alte surse importante de magneziu sunt cartofii dulci, bananele, semințele de floarea soarelui și semințele de susan.

Dacă îți simți capul prins într-o menghină, probabil ai o perioadă extrem de stresantă. În aceste situații, este recomandat să consumu alimente care conțin coenzyma Q10, o sursă importantă de energie, care menține sănătatea vaselor de sânge. Este un antioxidant puternic, ce susține mitocondriile, organite celulare ce sunt deseori implicate în apariția durerilor de cap. În plus, îți protejează organismul de stresul indus de radicalii liberi. Doza zilnică recomandată este de 100 mg pe zi și o poți lua din macrou sau ton, ouă, brocoli, conopidă sau suplimente care se găsesc în farmacii.

Când ești răcită, corpul tău pierde apă și săruri esențiale și te dezhidratezi cu ușurință – situație în care poate apărea durerea de cap. Specialiștii recomandă să consumi fructe bogate în apă, precum pepene, căpșuni, grapefruit, pepene galben sau ananas cel puțin o dată pe zi. Și consumă cei 2 litri de apă recomandați pe zi.

Citeşte şi Remedii naturiste pentru calmarea tusei