Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Avertismentul medicilor

Medicii atrag atenţia asupra faptului că alimentaţia reprezintă un factor important pentru sănătate. Potrivit specialiştilor, cei cu sistemul imunitar slăbit se pot infecta mai rapid cu coronavirus.

11 ian. 2021, 16:32
Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Avertismentul medicilor
Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Avertismentul mediclilor

Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Medicii atrag atenţia că alimentaţia monotonă, bogată în grăsimi şi glucide concentrate, asociată unei alimentaţii sărace în proteine, fibre, vitamine şi minerale duce la producerea de radicali liberi la nivel celular, cu o producţie scăzută de produşi imunomodulatori, cât şi o scădere a formării de celule implicate în răspunsul imun.

Alimentele care cresc riscul de infectare cu covid. Evitaţi conservele

Specialiştii în sănătate ne sfătuiesc să evităm orice tip de conserve şi să consumăm în această perioadă citrice, afine, ardei gras sau capia (bogate în vitamina C), peşte, piersici (vitamina A), carne (fier).

“Un consum zilnic echilibrat de carne, ouă, cereale, legume şi fructe aduce cantităţile necesare şi suficiente în producerea răspunsului imunitar”, a spune Ştefan Ionuţ, consultant în nutriţie, potrivit stiripesurse.ro. 

Citeşte şi Broşura despre vaccinare care va fi distribuită în biserici de preoţi. Ce informaţii conţine

Reamintim că cel mai infectat județ din țară rămâne Ilfov, cu o incidență de 5 cazuri la mia de locuitori. Județul Timiș și Capitala au o incidență de peste 4 cazuri, în timp ce Clujul are o rată de infectare de 3,61.

Majoritatea județelor din România înregistrează o rată de infectare mai mică de 2 cazuri la mia de locuitori. Prin urmare, Alba are  o incidență de 1,98, Arad de 1,63, Argeș de 1,74, Bacău de 1,54, județul Bistrița-Năsăud înregistrează o rată de infectare de 1,65, Botoșani de 1,58, județul Brăila de 1,98, Călărași de 1,52, Covasna de 1,12, Dâmbovița de 1,75, județul Dolj are o incidență de 1,69, județul Galați înregistrează o rată de infectare de 2,34, Giurgiu de 1,72, Hunedoara de 1,67, Ialomița de 1,85, județul Iași de 1,51, Mehedinți de 1,19, Mureș de 1,42, județul Tulcea de 1,48, Vâlcea de 1,65 și județul Vaslui de 1,8.

Cinci județe înregistrează o rată de infectare sub pragul de un caz la mia de locuitori. Mai exact, Buzău cu o incidență de 0,98, Gorj cu 0,74, Harghita cu 0,6, Olt cu 0,71 și județul Vrancea cu 0,65.