Alimentele care provoacă buna dispoziţie. Mihaela Bilic le enumeră pe toate: „Ciocolata se află pe primul loc”

Alimentele care provoacă buna dispoziţie. Mihaela Bilic spune că episodele lungi de depresie nu afectează doar calitatea vieții, ci pot să declanșeze o boală degenerativă a creierului, chiar de la vârste destul de fragede.

10 ian. 2022, 16:54
Alimentele care provoacă buna dispoziţie. Mihaela Bilic le enumeră pe toate: „Ciocolata se află pe primul loc”
Alimentele care provoacă buna dispoziţie

Alimentele care provoacă buna dispoziţie. Pe primul loc se află ciocolata, un aliment iubit de aproape toată lumea, ce conţine o doză semnificativă de serotonină, potrivit medicului nutriţionist Mihaela Bilic.

Alimentele care provoacă buna dispoziţie

Există o legătură directă între alimentație și bună dispoziție. Mâncarea ne hrănește și ne ajută să ne simțim mai bine. Când suntem sătui avem o percepție pozitivă asupra mediului înconjurător, vedem viața în roz.

Nutrienții din alimente schimbă în bine funcționarea anumitor celule ale creierului și modifică producția de neurotransmițători cerebrali. Serotonina este cel mai cunoscut dintre ei, o substanță responsabilă de starea de bine. Când avem un nivel crescut de serotonină în creier suntem fericiți, liniștiți și relaxați.

Ciocolata se află pe primul loc. Urmează apoi bananele, prunele, avocado și ananasul care conțin în mod natural serotonină. Brânza și carnea de curcan au și ele efect antidepresiv. Sunt bogate în triptofan, un aminoacid precursor de serotonină.

Citeşte şi: Mihaela Bilic: Leguma care nu trebuie să lipsească nici iarna din meniu. Previne accidentele vasculare şi este un veritabil pansament gastric

Creierul nostru iubește tot ce este cremos, indiferent dacă este dulce sau sărat. Înghețata este desertul care produce automat bună dispoziție, consistența ei cremoasă stimulează centrii plăcerii și declanșează secreția de endorfine.

Chiar dacă nu sunt prietenele siluetei, alimente precum crema de ciocolată, mierea și smântâna ne fac să ne topim de plăcere atunci când le consumăm.

Alimentația nu poate vindeca depresia de una singură, însă poate fi un element ajutător în cazul depresiilor minore sau moderate.

Cât despre depresia majoră, este o afecțiune gravă, care are la bază un dezechilibru chimic la nivelul creierului. Și nu se vindecă cu voință, ci cu medicație adecvată„, a spus Mihaela Bilic la Pro TV.