ALIMENTELE cu cea mai mare cantitate de SARE. Iată de ce produse trebuie să te fereşti

Când e puţină, e sănătoasă, când e prea multă, sarea în bucate devine dăunătoare. Din păcate, o mare cantitate din sarea pe o care o mâncăm zilnic nici nu o vedem. Şi asta pentru că ea este introdusă în reţetele alimentelor pe care le cumpărăm din magazine.

03 feb. 2015, 08:59
ALIMENTELE cu cea mai mare cantitate de SARE. Iată de ce produse trebuie să te fereşti

Numai bune de băgat la cuptor, alimentele congelate, cum este pizza de exemplu, pot conţine până la 787 de miligrame de sare. Tot la capitolul bombe cu ceas pentru organism intră şi mezelurile. Au multe grăsimi, sunt pline de calorii şi E-uri şi conţin cantităţi mari de sare. Numai două feliuţe pot avea chiar şi 362 de miligrame de sare.

Iar lista continuă cu supele instant, alimentele marinate, snacks-urile, chips-urile, dar şi cu cerealele. Nici măcar sucurile de fructe şi legume nu ne scutesc de probleme. Putem fi siguri că nu au prea multă sare doar dacă le preparăm în casă.

Citeşte şi Alimente care te menţin în formă şi cum te ajută

Pentru a ne feri de astfel de produse dăunătoare, primul lucru pe care trebuie să îl facem este să citim eticheta alimentelor pe care le cumpărăm. Conform noilor reguli, etichetele produselor conţin mai multe informaţii despre ingrediente. Chiar şi substanţele care provoacă alergii, dar şi o declaraţie nutriţională.

Din păcate, în magazine mai sunt încă alimente care nu se supun noilor reguli. Acestea intraseră deja pe piaţă şi vor fi comercializate până la epuizarea stocurilor.

Citeşte şi Condimente care înlocuiesc sarea