Alimentele pe care este indicat să le consumi când este caniculă. Ce nu trebuie să mânânci atunci când temperatura este ridicată

Alimentele pe care trebuie să le consumi atunci când este caniculă sunt, în special, cele care ajută corpul în procesul de hidratare. La polul opus, ca alimente contraindicate pentru consum, când temperatura este ridicată, se află cele bogate în grăsimi şi, în general, cele procesate.

20 iun. 2023, 23:38
Alimentele pe care este indicat să le consumi când este caniculă. Ce nu trebuie să mânânci atunci când temperatura este ridicată

Alimentele recomandate pentru consum pe timp de caniculă sunt cele uşoare, care ajută în procesul de hidratare a corpului. Tocmai de aceea, la mare căutare trebuie să fie fructele şi legumele proaspete, salatele, dar şi supa.

Citeşte şi Asta trebuie să faci, dacă vrei ca bananele să reziste mai mult timp. Puţini ştiu acest truc

Alimentele indicate pentru a fi consumate pe caniculă

Lista alimentelor recomandate atunci când temperaturile sunt ridicate conţine în special fructe şi legume. Roşiile şi castraveţii, de exemplu, sunt legume care conţin foarte multă apă şi sunt perfecte pentru a fi consumate vara. La fel ca şi broccoli, care are foarte multe fibre şi conţine apă în procent de 90%.

Supa este şi ea recomandată, fiind esenţială pentru hidratare, aşa cum  la fel de important este să fie consumate fructe proaspete. Pepenele se află în capul listei cu recomandări, dar şi murele, afinele, zmeura, căpșunile și merișoarele care oferă organismului posibilitatea de a-şi reduce temperatura.

Citeşte şi Iată cum lămâia îți poate schimba radical viața! Tot ce trebuie să faci este să pui câteva felii chiar lângă patul tău înainte de somn

Alimentele contraindicate pe caniculă

La polul opus, atunci când este foarte cald este contraindicat consumul de băuturi alcoolice, de orice fel, dar şi consumul de băuturi carbogazoase, acestea fiind acidulate şi conţinând zahăr.

De altfel, alimentele care conţin zahăr sau grăsimi trebuie evitate atunci când este caniculă, în aceeaşi situaţie aflându-se alimentele procesate, indiferent care ar fi ele.