Alimentele-surpriză care se păstrează mult mai bine în congelator, decât în cămară / Produsele care nu trebuie ținute la rece

Păstrarea făinii la rece poate părea un obicei ieșit din comun. Totuși, cele mai experimentate gospodine utilizează această metodă pentru obținerea unui rezultat excelent. 

18 iun. 2022, 13:14
Alimentele-surpriză care se păstrează mult mai bine în congelator, decât în cămară / Produsele care nu trebuie ținute la rece

În general, carnea, legumele și brânza grasă sunt ținute la temperaturi sub zero grade, pentru a putea fi consumate după un timp îndelungat, în general câteva luni de zile.

Pe lângă alimentele menționate, și făina își păstrează mult mai bine proprietățile dacă este depozitată în congelator, decât în dulap sau cămară, așa cum obișnuiesc majoritatea oamenilor.

Făina ținută la congelator poate fi consumată și după doi ani de zile. Termenul de utilizare se prelungește foarte mult, dacă este depozitată corespunzător.

Făina trebuie împachetată într-o pungă de hârtie, apoi într-o pungă de plastic. Este foarte important ca umezeala să nu pătrundă în pungă.

Când o decongelezi, folosește un ciur să o cerni pentru a fi cât mai afânată și bună de aluaturi delicioase de prăjituri sau cozonaci.

Dintre produsele des utilizate în bucătărie, în prepararea mâncărurilor preferate, care pot fi depozitate în congelator, se mai numără drojdia proaspătă sau uscată.

 

Ce alimente nu trebuie depozitate la congelator

Există și alimente care nu trebuie congelate, pentru că-și pierd imediat proprietățile, dacă sunt ținute la temperaturi extreme.

Printre acestea se numără ouăle fierte, ouăle în coajă, conservele, cerealele, orezul, pastele nefierte, salata verde, băuturile acidulate, berea, budinca, salatele gata pregătite, dressingurile pentru salate, maioneza, pepenele, merele și cremele pentru prăjituri.

Atenție, lichidele nu trebuie introduse în congelator în ambalaje de sticle. Lichidele se expandează la rece, iar sticla se poate sparge.