Alimentul care te scapă de oboseală, dezvăluit de Mihaela Bilic. Dacă îl consumi zilnic, face minuni pentru organism

Alimentul care te scapă de oboseală, dezvăluit de Mihaela Bilic. Când ţinem o dietă, de foarte multe ori apelăm la gustări, cum ar fi fructele oleaginoase, însă puţine persoane ştiu că acestea trebuie consumate cu moderaţie.

03 aug. 2022, 10:55
Alimentul care te scapă de oboseală, dezvăluit de Mihaela Bilic. Dacă îl consumi zilnic, face minuni pentru organism
Alimentul care te scapă de oboseală

Alimentul care te scapă de oboseală. Oleaginoasele conțin vitamine, minerale și antioxidanți, ajutând astfel la energizare, îmbunătățirea memoriei și la combaterea stresului. Desigur, consumate în exces, pot crea probleme digestive.

Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atenţia asupra acestor oleaginoase şi ne îndeamnă să ne îndreptăm atenţia către nuci, pentru că ele cresc pe meleagurile noastre.

Citeşte şi: Cum să slăbești simplu și rapid. Strategia nutriționistului Mihaela Bilic

Alimentul care te scapă de oboseală

Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul! (…)

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii, dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă.

Nu așteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți o cură de minerale și iod, accelerează metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.’’, a scris Mihaela Bilic pe reţele de socializare.

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3

Mihaela Bilic, adevărul despre consumul de Omega 3. Invitată într-un podcast, nutriționistul a desființat un mit legat de Omega 3. Degeaba consumați semințe de in sau alte produse vegetale care conţin Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic.

Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…

La fel și calciu, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu.

 Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru, nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor”, a spus Mihaela Bilic.