Alimentul minune care previne atacurile de cord şi accidentele cerebrale. Poate fi cumpărat din orice supermarket

Consumul de struguri ajută la sănătatea inimii. A dat rezultate excepționale după o lună într-un studiu din SUA.

07 ian. 2022, 10:37
Alimentul minune care previne atacurile de cord şi accidentele cerebrale. Poate fi cumpărat din orice supermarket

Alimentul minune care îţi reglează colesterolul după excesele de Sărbători. Cercetătorii de la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite, au realizat un studiu pe mai mulți pacienți și au descoperit că un aliment din dietă consumat zilnic, timp de patru săptămâni a condus la scăderea semnificativă a colesterolului. Consumul strugurilor a fost demonstrat că previne atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, au anunțat experții americani.

Alimentul nociv pentru ficat, pe care îl consumăm zilnic. Semnalul de alarmă tras de Mihaela Bilic
Oamenii de știință din Statele Unite au oferit 46 de grame pe zi de pulbere de struguri întregi, echivalentul a două porții de struguri, participanților la studiu. Acest aliment a crescut semnificativ diversitatea bacteriilor din intestin, considerat un aspect esențial pentru menținerea unui sistem imunitar puternic, au descoperit experții, potrivit Daily Mail.

În plus, consumul de struguri a scăzut semnificativ nivelul de colesterol, care contribuie la înfundarea arterelor și poate duce la boli de inimă.

De asemenea, cercetătorii de la Universitatea California au observat că strugurii, în acest studiu, au redus nivelul de acizi biliari, care joacă un rol esențial în metabolizarea sau procesarea colesterolului.

Se știe că strugurii și alte fructe, precum merele, conțin antioxidanți numiți polifenoli, compuși organici prezenți natural în plante, care mențin vasele de sânge sănătoase și flexibile, pentru o bună circulație.

Alimentul banal care ține foamea la distanță și are puține calorii. Ajută la digestie și menține inima sănătoasă. Dezvăluirea făcută de Mihaela Bilic!
Noul studiu a fost condus de către dr. Zhaoping Li, nutriționist și profesor de medicină la Universitatea Califonia din los Angeles, Statele Unite.

”Am descoperit că strugurii au un efect benefic asupra bacteriilor intestinale, ceea ce este o veste excelentă, deoarece un intestin sănătos este esențial pentru o sănătate bună. Acest studiu ne aprofundează cunoștințele și extinde gama de beneficii pentru sănătate al strugurilor, chiar dacă el întărește beneficiile pentru sănătatea inimii”, a spus profesorul Li.

Strugurii, alimentul minune pentru bolile cardiovasculare

Strugurii negri conţin cel mai puternic antioxidant din lume: resveratrolul. Acesta, alături de vitaminele şi mineralele conţinute în boabele de struguri, are rolul de a preveni şi chiar combate ateroscleroza, precum şi bolile cardiovasculare secundare acesteia.

O cană cu boabe de struguri roşii sau albi conţine 104 calorii, însă oferă 70% din necesarul zilnic de vitamine de care corpul are nevoie, în special vitamina K şi vitamina C. Cea mai mare cantitate de antioxidanţi şi vitamine se află în coaja strugurilor. Sâmburii de struguri sunt bogaţi în uleiuri vegetale sănătoase, minerale şi complexul de vitamine B. Din sâmburi de struguri se extrage un ulei foarte apreciat.