Alimentul-minune recomandat de NASA. Conține cantitatea necesară de iod și de proteine vegetale, curăță ficatul și crește imunitatea

O algă specială face vâlvă printre cercetătorii NASA. Specialiștii au descoperit că aceasta abundă în proteină vegetală și ar trebui să fie în orice meniu vegan și vegetarian.

08 mart. 2022, 08:46
Alimentul-minune recomandat de NASA. Conține cantitatea necesară de iod și de proteine vegetale, curăță ficatul și crește imunitatea

Alimentul-minune recomandat de NASA. Spirulina, căci despre ea este vorba, conține totodată fier și calciu, două minerale indispensabile organismului . Aceasta se folosește ușor în preparate, mai ales în varianta pudră, iar beneficiile consumului sunt excepționale.

Alimentul-minune recomandat de NASA. Conține cantitatea necesară de iod și de proteine vegetale, curăță ficatul și crește imunitatea

Spirulina conține mai multă proteină decât carnea sau soia. Natura sa nu o poate face sursă principală de proteină, dar poate fi un supliment binevenit.

Spirulina mai conține 8 aminoacizi esențiali, cantități impresionante de vitamine B ( B2 și B1), atât de necesare organismului pentru metabolizarea carbohidraților în energie.

O singură linguriță de spirulină conține 15% din doza zilnică recomandată de riboflavină și tiamină. Mai mult, o singură linguriță de spirulină pulbere acoperă 11% din necesarul zilnic de fier.

Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.

„Istoric vorbind, consumul de spirulină ne duce în cele mai vechi timpuri, pe vremea civilizațiilor Aztece. De-a lungul timpului, s-a descoperit că pe lângă energia pe care ți-o dă, această algă are proprietatea de a-ți detoxifia ficatul și de a-ți întări sistemul imunitar deoarece este extrem de bogată în proteine și nutrienți precum fier, potasiu, magneziu, fosfor, calciu și beta-caroten”, afirmă farm. cercet. Biosunline – dr. Anca Pop.

Citește și: Moldovenii au început să-şi facă provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă. Magazinele alimentare, luate cu asalt de la primele ore. VIDEO
Deși e bună pentru majoritatea oamenilor, spirulina are însă și contraidicații în mod special pentru cei alergici la iod sau la fructe de mare, pentru cei cu boli auto-imune (lupus, scleroză etc. ), iar gravidele trebuie să consulte medicul înainte de cura cu spirulină. De asemenea, și cei care iau medicamente de coagulare a sângelui este indicat să ceară mai întâi sfatul specialistului!

Atenție! Acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Citește și: Dani Mocanu, despre sinistraţii din vama Sighet: „Nu mai veniţi fraţilor, nu mai aduceţi alimente, că ăştia care vin acum sunt numai milionari! Sunt bine oamenii!” VIDEO