Alin Cocoş, vizitat de mama sa în arest

Alin Cocoș, fiul omului de afaceri Dorin Cocoș, a fost vizitat, luni, în arest, de către mama sa.

09 mart. 2015, 12:31
Alin Cocoş, vizitat de mama sa în arest

Mama lui Alin Cocoş nu a făcut declarații jurnaliștilor prezenți.

Alin Cocoş a fost arestat, în ianuarie, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP al Alinei Bica şi nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Alina Bica, Dorin Cocoş, Alin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 27 februarie, în cel de-al doilea dosar al fostei şefe a DIICOT.

Instanţa supremă a decis, în 28 februarie, ca Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu să fie judecaţi în arest preventiv. În cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, instanţa a dispus să fie judecat sub control judiciar, dar a ridicat interdicţia de a se apropia de Dorin şi Alin Cocoş şi de Ionuţ Mihăilescu.

Citeşte şi Alina Bica şi Dorin Cocoş au obţinut amânarea mutării din arestul Poliţiei Capitalei, în penitenciar

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în dosarul „Bica 2”, a declara unul dintre avocaţii acestora.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Alina Mihaela Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte).

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.