Alin Firfirică s-a calificat în finală de la Tokyo la aruncarea discului. Șansă la medalie pentru România

Alin Firfirică a avut o evoluție frumoasă la Jocurile Olimpice, atletul s-a calificat în finală la aruncarea discului.

30 iul. 2021, 04:34
Alin Firfirică s-a calificat în finală de la Tokyo la aruncarea discului. Șansă la medalie pentru România

Alin Firfirică, în vârstă de 25 de ani, s-a calificat în finală la aruncarea discului, la Jocurile Olimpce de la Tokyo, după o evoluție surprinzătoare.

CLASAMENT ARUNCAREA DISCULUI (CALIFICĂRI)
Daniel Stahl (SWE) – 66,12
Andrius Gudzius (LIT) – 65,94
Matthew Denny (AUS) – 65,13
Lukas Weisshaidinger (AUT) – 64,77
Mauricio Ortega (COL) – 64,49
Sam Mattis (USA) – 63,74
Daniel Jasiksi (GER) – 63,29
Clemens Prufer (GER) – 63,18
Piotr Malachowski (POL) – 62,68
ALIN FIRFIRICĂ (ROU) – 61,90
Lolassonn Djouhan (FRA) – 60,74
Danijel Furtula (MNE) – 59.93

Primul atlet român (din cei zece reprezentanți tricolori la această a XXXII-a ediție), care „va sparge gheața” întrecerilor derulate sub semnul celor cinci cercuri îngemănate, este discobolul Alin-Alexandru Firfirică. În vârstă de 26 de ani, legitimat la CSA Steaua București, a fost descoperit de Angela Popescu la Râmnicu Vâlcea și este antrenat actualmente de către Teodoru Agachi.

Locul patru la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, Doha-2019 și al șaptelea la Europenele de la Berlin (2018), Alin a fost de două ori medaliat cu argint la Jocurile Mondiale Universitare (2017, 2019).

JO 2020 Veşti bune de la Tokyo. Larisa Iordache va concura în finala de la bârnă

JO 2020 Veşti bune de la Tokyo. Larisa Iordache se arată optimistă în privinţa finalei la bârnă din 3 august, singurul aparat la care a concurat la Jocurile Olimpice, după examinări medicale amănunţite şi diagnosticul de entorsă la metatarsiene (piciorul stâng).

Sportiva a transmis, vineri, din Satul olimpic, un mesaj fanilor. „Mulţumesc fanilor pentru toată susţinerea din ultimele zile, pentru gândurile pozitive şi pentru încrederea pe care mi-o oferă şi pe care mi-au oferit-o în ultimele zile. Sper din suflet să fim fericiţi după finala la bârnă”, a transmis Larisa Iordache, prin intermediul FR Gimnastică.

Forul naţional de profil a adus mulţumiri echipei medicale care s-a ocupat de gimnastă în ultimele zile: Dr. Diana Torje (COSR), Dr. Dan Tănase (COSR), Dr. Vasile Oşean (FR Canotaj), precum şi kinetoterapeuţilor Mircea Nuţescu (FR Baschet) şi Iustin Răduţiu (COSR). În calificări, Iordache a fost notată cu 14.133 la bârnă, a patra notă din concurs. Finala va avea loc în 3 august.

Larisa Iordache s-a calificat în finala de la bârnă cu a patra notă, 14,133, duminică, în urma concursului feminin de calificare la gimnastică artistică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Larisa Iordache, care anunţase că va concura doar la bârnă din cauza durerilor de la gleznă, a acuzat accidentarea şi la aterizarea sa de la finalul exerciţiului.

 

 


loading...