Alin Petrache, DAT AFARĂ de la şefia CSM Bucureşti pentru „cheltuieli iresponsabile”

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, l-a demis, miercuri, pe Alin Petrache de la conducerea CSM Bucureşti, pentru intenţia de a cheltui "iresponsabil” peste jumătate de milion de euro pentru organizarea unui eveniment "faraonic" pentru aniversarea clubului.

07 iun. 2017, 12:33
Alin Petrache, DAT AFARĂ de la şefia CSM Bucureşti pentru „cheltuieli iresponsabile”

Presa a scris în ultimele zile că Alin Petrache ar fi alocat 700.000 de euro pentru aniversarea a 10 ani de la înfiinţarea CSM Bucureşti (concerte, activităţi sportive etc.).

„Am luat decizia de a-l schimbă din funcţie pe domnul Alin Petrache pentru că nu accept şi nu voi accepta niciodată ca managerul unei instituţii din subordinea Primăriei Capitalei, chiar dacă este ordonator terţiar de credite, să cheltuiască banii publici într-un mod iresponsabil. Intenţia de a cheltui peste jumătate de milion de euro pentru un astfel de eveniment faraonic nu se încadrează în politica actualei administraţii. Am alocat anul acesta un buget consistent pentru susţinerea performanţelor sportive, însă acest buget trebuie să fie utilizat judicios şi cu responsabilitate”, a declarat Gabriela Firea, conform unui comunicat al PMB.

Edilul a semnat dispoziţia pentru încetarea detaşării lui Alin Petrache la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, ca urmare a intenţiei acestuia de a aloca peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marchează aniversarea a zece ani de existenţă a clubului sportiv, se mai arată în documentul citat.

Alin Petrache, 40 de ani, a fost numit la conducerea clubului CSM Bucureşti în vara anului trecut, după ce şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în urma rezultatelor slabe obţinute de delegaţia României la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.