Alin Popoviciu: Contestaţia Elenei Udrea a fost RESPINSĂ

Deputatul PDL Alin Popoviciu a declarat, la România TV, că membrii comisiei de organizare a alegerilor au analizat contestaţia Elenei Udrea referitoare la rezultatul votului privind preşedinţia PDL şi că au decis, sâmbătă seara, să o respingă.

23 mart. 2013, 21:48
Alin Popoviciu: Contestaţia Elenei Udrea a fost RESPINSĂ

„Am răspuns la fiecare punct din contestaţie. Contestaţia a fost respinsă cu explicaţiile de rigoare la fiecare punct în parte”, a declarat, la România TV, Alin Popoviciu, el însuşi membru în comisie.

Comisia a trecut apoi la redactarea propriu-zisă a textului prin care este respinsă contestaţia formulată de către Elena Udrea urmând să fie dată publicităţii imediat ce va fi finalizată.

Mare scandal la Convenţia PDL. După ce Mircea Toader l-a anunţat pe Vasile Blaga drept câştigător al alegerilor pentru şefia PDL, un apropiat al Elenei Udrea, Cristian Petrescu, a anunţat că au contestat rezultatul votului şi au cerut renumătarea voturilor. În acel moment, o parte din delegaţi strigau: „Blaga, Blaga”, iar altă parte: „Fraudă, fraudă”. „Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi”, a susţinut Elena Udrea.

Vasile Blaga a fost reales preşedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obţinând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi, a anunţat sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale Extraordinare a partidului.

În timp ce tabăra lui Vasile Blaga sărbătorea pe scena de la Romexpo realegerea lui Vasile Blaga la şefia PDL, Elena Udrea şi susţinătorii ei acuzau că rezultatele nu sunt corecte.

Cristian Petrescu, susţinător al Elenei Udrea, a anunţat de la tribuna Convenţiei Naţionale a PDL că a depus contestaţie care nu a fost luată în discuţie şi ca urmare nu recunosc rezultatul alegerilor. În replică, preşedintele comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a spus că la numărarea voturilor au fost reprezentanţi ai tuturor moţiunilor, care au semnat procesele verbale de la cele trei mese de numărare, prin urmare rezultatul este cel anunţat.

Anunţul lui Petrescu a fost primit cu scandarea „Ruşine” din sală.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile „sunt încheiate aici” şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. „Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

„Cei de la comisia de organizare nu au soluţionat contestaţia, au anunţat rezultatul fără a rezolva contestaţia. (…) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (…) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat şi voturile, vom merge în Modrogan. (…) Lucrurile nu pot rămâne aşa, trebuie să se rezolve această contestaţie”, a afirmat Elena Udrea.

Întrebată dacă în acest moment se pune problema ruperii PDL, Udrea a spus: „Nu aş vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate”.


loading...