Alin Simota rămâne în arest la domiciliu

Fostul finanţator al clubului Jiul Petroşani Alin Simota, fost vicepreşedinte al PNL Hunedoara, acuzat de procurori de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, rămâne în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins, marţi, cererea DIICOT privind revocarea acestei măsuri preventive.

12 aug. 2014, 16:59
Alin Simota rămâne în arest la domiciliu

Instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de procurori împotriva încheierii Tribunalului Alba de la mijlocul săptămânii trecute prin care s-a dispus arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Alin Simota. DIICOT solicitase arestarea preventivă pentru 29 de zile a acestuia.

De asemenea, instanţa a respins contestaţia formulată de DIICOT şi cu privire la alţi doi inculpaţi, Gheorghe Dragomir şi Ioan Tocilă, pentru care Tribunalul Alba dispusese măsura controlului judiciar, a menţionat purtătorul de cuvânt al CA Alba Iulia, judecător Aurelian Mocan.

Alin Simota a fost reţinut, în urmă cu o săptămână, de DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia într-un dosar în care acesta este acuzat de evaziune fiscală, delapidare, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Prejudiciul în acest caz este estimat la aproximativ un milion de euro.

Citeşte şi Alin Simota, reţinut de DIICOT într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproape un milion de euro

Activitatea grupului infracţional s-ar fi derulat, potrivit procurorilor, între 2007 şi 2012.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că firmele lui Simota ar fi primit contracte de la instituţii publice, inclusiv de la un spital din Deva, iar o parte din banii câştigaţi ar fi fost folosiţi pentru finanţarea campaniei electorale din 2008. Simota a candidat în urmă cu şase ani la Primăria Petroşani şi pentru Senat.

Alin Simota se afla şi anterior acestei măsuri în arest la domiciliu, el fiind trimis în judecată, în toamna anului trecut, într-un alt dosar, sub acuzaţia că este liderul unei grupări infracţionale ai cărei membri au executat mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor oameni de afaceri din Hunedoara. Simota s-a aflat în arest preventiv în acest dosar din iunie 2013 până în mai 2014.

Citeşte şi Şocant: Bodyguarzii lui Alin Simota l-au bătut pe un oficial de la Gaz Metan, după care au urinat pe el