Alin Simota, denunţat de cel mai bun PRIETEN

Magistraţii Tribunalului Hunedoara au audiat mai mulţi inculpaţi la ultimul termen din dosarul lui Alin Simota, fostul patron al echipei de fotbal Jiul Petroşani. Cristian Litera, omul de încredere al lui Simota, a mers pe recunoaşterea faptelor de care l-au acuzat procurorii, pentru a beneficia de reducerea limitelor de pedeapsă, atunci când va fi pronunţată sentinţa.

09 mart. 2015, 15:54
Alin Simota, denunţat de cel mai bun PRIETEN

Alin Simota a fost denunţat de Cristian Litera, acesta confirmând că acţionat la ordinul patronului. Despre acuzaţia de lipsire de libertate a unui fotbalist din echipa Jiul Petroşani, Litera a arătat că a fost executată la cererea lui Simota, pentru care a fost plătit şi la care a participat şi Cătălin Penciuc. Au mai fost relatate alte câteva fapte de aceeaşi natură, după care s-a trecut la acuzaţiile de cămătărie şi şantaj. Şi aici, Litera a recunoscut totul, doar că nu a considerat drept şantaj discuţiile pe care le avea cu foşti prieteni şi cunoştinţe, cărora le-a împrumutat bani şi care nu au mai fost dispuşi să-i întoarcă datoriile şi care s-au constituit părţi vătămate în dosar, scrie Mesagerul Hunedorean.

Litera a fost întrebat şi despre un incident din 2008, legat de alegerile locale din municipiul Petroşani. Atunci, a fost agresat fizic Paul Gherasim, care ar fi fost considerat un oponent al lui Alin Simota, candidat la postul de primar al Petroşaniului. Litera a relatat cum au decurs evenimentele atunci, dând şi numele celor care au participat împreună cu el la agresarea victimei. Acesta a adăugat că faptele au fost săvârşite la cererea lui Simota.

Cu toate că Litera s-a decis să susţină varianta din rechizitoriu, la final, procurorul de caz, cerut respingerea solicitării de a beneficia de reducerea pedepsei pe baza recunoaşterii faptelor. Urmează ca şi magistraţii să se pronunţe cu privire la acest aspect.