Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti. Politicianul are zero experienţă în administraţie

Guvernul a aprobat în ședința din 10 martie numirea unui nou prefect de București. Această funcție îi revine alianței USR-PLUS, a cărei propunere a fost Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6.

10 mart. 2021, 17:40
Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti. Politicianul are zero experienţă în administraţie
Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti. Sursa FOTO: Facebook Alin Stoica

Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti, acesta înlocuindu-l pe Traian Berbeceanu. Timp de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate, se arată într-un comunicat USR-PLUS. Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

Alin Stoica este noul prefect de Bucureşti. Politicianul are zero experienţă în administraţie

Propunerea formaţiunii USR-PLUS a stârnit nemulțumirea lui Adrian Muraru, secretar general adjunct PNL București. Muraru a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj al lui Alin Stoica în care acesta îl ataca pe Nicușor Dan și spunea despre acesta că susținerea arătată PNL îl va scoate din viața politică după cei 4 ani de mandat la primărie. Muraru este de părere că Alin Stoica nu are competenţe administrative şi îl avertizează să fie atent atunci când semnează ceva.

Prefectul Berbeceanu a fost demis si a venit cineva care are zero experienta in administratie, a lucrat HR la o banca. Ok. Nicio paguba. Sa fie atent ce semnează ca la puscarie se intra nu doar daca esti corupt ci si pentru ca habar nu ai administratie si semnezi aiurea lucruri ilegale. Ce vreau sa remarc e ca domnul il iubește pe primarul Dreptei Unite ca sarea in ochi si el isi doreste ca Nicusor Dan nu doar sa nu mai fie ales ci si sa dispară din politica. In esența nici asta nu e o problema, nu strica nițel check and balances la Bucuresti. Asta e viata. Toti vor o slujba la stat. Pe la Apele Romane, pe la Prefectura, fiecare pe unde primește repartizare. Csf ncsf”, scrie Muraru pe pagina sa de Facebook.

Aspectul-cheie al mandatului lui Alin Stoica

Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, conform comunicatului USR-PLUS.

Citeste si Florin Cîțu renunță la mașină și vine pe jos la Guvern: Dacă ninge, îmi iau o geacă”