Alin Stoica, prefectul Capitalei, despre petrecerile de Paște: „Nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă. Sunt interzise!”

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a explicat cum va arăta noaptea de Înviere pentru români și cum le este permis să petreacă sărbătorile de Paște, în contextul pandemiei.

26 apr. 2021, 23:34
Alin Stoica, prefectul Capitalei, despre petrecerile de Paște: „Nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă. Sunt interzise!”

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica, a vorbit despre primirea musafirilor cu ocazia Sărbătorilor Pascale. În ceea ce privește noaptea de Înviere, în care restricțiile sunt ridicate pentru credincioșii care vor participa la slujbă, Stoica a transmis, la Digi 24: „Cluburile sunt închise, n-ar trebui să funcționeze. Evident, dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate aspru”.

Întrebat despre petrecerile de acasă, prefectul a declarat: „Petrecerile de acasă nu pot fi făcute, nu există petreceri. Petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe. Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans. Cel mai bine ar trebui să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim. Nu există o regulă specifică, (…) ar fi o regulă simplă să nu depășim 10 persoane în interior”.

„Nu o să încurajăm neapărat partea aceasta de delațiune”, a mai spus Alin Stoica, întrebat dacă ar fi bine ca oamenii să-și pârască vecinii care dau petrecere de Înviere. „Evident, dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționați. [Poliția] va interveni”.

Alin Stoica, despre vaccinarea în Capitală

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, susţine că dacă se păstrează actualul ritm de vaccinare în Bucureşti nu se va atinge obiectivul până la sfârşitul lunii august.

„Nu suntem deocamdată acolo unde ar trebui să fim pentru a ajunge la o vaccinare suficient de bună până în toamnă. Dacă se păstrează ritmul actual nu atingem obiectivul”, a spus Alin Stoica, la Digi24.

Dacă la nivel naţional, obiectivul este vaccinarea a 10 milioane de oameni până în septembrie, în Bucureşti acesta este de 1,2-1,3 milioane, susţine prefectul Capitalei.

„Până acum avem cam 20% vaccinare şi trendul este urcător, am văzut o creştere a numărului de vaccinări la 13-14.000, acum în ultima zi a scăzut un pic. Sperăm să crească în continuare spre 20.000 pentru a fi siguri că atingem obiectivul”, a adăugat Alin Stoica.

Acesta a anunţat că pentru atingerea obiectivului capacitatea de vaccinare va creşte. Astfel, vor fi deschise centre de vaccinare din maşină şi va fi organizat între 7 şi 9 mai un maraton al vaccinării.