Alin Tişe, PDL: Din cauza USL, românii riscă să fie din nou controlaţi la frontiera UE

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, crede că românii riscă să fie din nou controlaţi la frontiera cu UE 'din cauza iresponsabilităţii USL', transmite Agerpres.

17 oct. 2013, 10:23
Alin Tişe, PDL: Din cauza USL, românii riscă să fie din nou controlaţi la frontiera UE

În cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc joi, el a declarat că românii ar putea fi controlaţi la trecerea frontierelor interne în interiorul UE prin Decizia Consiliului JAI, din 7-8 octombrie 2013, de la Luxemburg, decizia fiind cauzată de solicitarea a patru state din UE. Acest lucru ar putea avea loc chiar dacă România este membră a Uniunii Europene.

‘Reprezentantul României, domnul ministru Radu Stroe, a participat la întrunirea JAI, unde s-a luat această decizie şi nu a luat poziţie. MAI şi Guvernul României tac, deşi cunosc situaţia. Sub aceste condiţii se prefigurează un eşec uriaş al guvernării USL. Riscăm reîntoarcerea la situaţia anterioară intrării României în UE, respectiv reintroducerea controalelor la trecerea frontierelor interne între statele UE. PDL cere Guvernului să se exprime public faţă de această situaţie, respectiv să demareze acţiuni diplomatice în plan extern pentru a preîntâmpina o astfel de situaţie’, a subliniat Alin Tişe.

 

VEZI SI:

Cum se înjură „nemernicul” Ioan Rus şi „prostănacul” Alin Tişe