Alin Tişe, PDL: USL dă un nou jaf naţional cu autostrada Sebeş-Turda. E prea scumpă, costă 1 miliard de euro

Senatorul Alin Tişe, vicepreşedinte al PDL, reclamă faptul că autostrada Sebeş-Turda ar fi prea scumpă şi acuză guvernul de 'jaf naţional', informează Agerpres.

23 oct. 2013, 14:01
Alin Tişe, PDL: USL dă un nou jaf naţional cu autostrada Sebeş-Turda. E prea scumpă, costă 1 miliard de euro

‘După inconsecvenţele legate de noul Cod Rutier, guvernul USL dă un nou jaf naţional cu autostrada Sebeş-Turda: licitaţia organizată de C.N.A.D.N.R., companie în subordinea Ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, suferă o nouă amânare. Licitaţia din luna iulie 2013 privind tronsonul Sebeş-Turda presupunea construcţia a 70 km, cu un cost estimat de 554 milioane de euro, respectiv aproximativ 8 milioane de euro/km. Ultima amânare apare din cauza faptului că, prin H.G. Nr. 828/18.10.2013 privind modificarea H.G. nr. 234/2008 pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ‘Drum expres Sebeş-Turda’, Guvernul USL a majorat din pix aceşti indicatori, investiţia în autostradă ajungând la un cost estimat de 1.03 miliarde euro, aproximativ 15 milioane de euro/km. Înţelege toată ţara de ce Guvernul a amânat licitaţia: pentru a dubla preţul’, a declarat, miercuri, într-un comunicat de presă, Alin Tişe.

Potrivit lui Alin Tişe, ‘Guvernul USL amăgeşte din nou populaţia Transilvaniei promovând acest proiect de investiţii, deoarece tronsonul de autostradă Gilău-Nădăşel este adjudecat cu un cost aproximativ de 6.6 milioane euro/km, dar nu a fost finanţat’.

El susţine că investiţia ‘pare a fi una pentru o anumită categorie de investitori’.

 

VEZI SI:

Cascadorie pe autostradă: O tânără a mers pe sfoară între două camioane care rulau cu 80 km/h VIDEO