Alin Tişe, PDL: USL este direct răspunzător pentru ratarea aderării României la Schengen

PDL acuză Guvernul că a ratat aderarea României la Schengen, a declarat marţi senatorul democrat-liberal Alin Tişe, potrivit Agerpres. Tişe a făcut aceste declaraţii în contextul afirmaţiilor făcute pe această temă de preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

12 nov. 2013, 11:43
Alin Tişe, PDL: USL este direct răspunzător pentru ratarea aderării României la Schengen

‘Preşedintele Comisiei Europene a transmis Bucureştiului, fără niciun fel de dubiu, că România nu intră în Schengen nici în anul 2014 pentru că ‘sunt prea multe opuneri’. PDL consideră că direct răspunzător pentru ratarea acestui obiectiv este Guvernul Victor Ponta, care dă motive, în fiecare zi şi cu orice ocazie, statelor membre ale spaţiului Schengen de a spune ‘Nu’ României. USL nu ştie să coexiste cu o justiţie independentă, cu reguli privind incompatibilităţile, cu democraţia şi statul de drept, lucru de neconceput în UE. Este firesc ca statele membre Schengen să nu aibă încredere într-o ţară condusă de o majoritate de 70% care guvernează fără respect faţă de statul de drept. Vede şi UE, cum vedem şi noi, că USL are în ADN-ul său o genă de respingere a ideii de justiţie independentă şi a regulilor democratice’, a declarat senatorul PDL Alin Tişe.

Potrivit lui Tişe, amânarea aderării la Schengen afectează direct milioane de români.

Aderarea la Schengen are legătură cu integrarea deplină a României în UE, cu timpul petrecut de români în vămi, cu reducerea cheltuielilor naţionale cu securitatea graniţelor şi, mai ales, cu reducerea costurilor de export ale companiilor româneşti, în contextul în care 70% din exporturile României merg spre UE, prin porturi şi prin punctele de graniţă terestre. Interesele de partid PSD şi PNL sunt mai presus decât interesul românilor. Un astfel de guvern nu îi mai reprezintă pe români. Dacă ar avea măcar o umbră de onoare, Guvernul Ponta ar pleca ca urmare a ratării Schengen’, a adaugat senatorul PDL.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat luni seară, în cadrul unei emisiuni a postului francez TF1, că România şi Bulgaria nu vor adera la spaţiul Schengen în 2014, din cauza opoziţiei mai multor state.

 

VEZI SI:

Jose Manuel Barroso consideră că două mandate la conducerea CE îi sunt suficiente